IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

luni, 13 februarie 2017

Diverse afectiuni ale stomacului si tratamente



ARSURI LA STOMAC


Mancati migdale: Consumul a 5-10 migdale pe zi inlatura,adesea, arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin depune o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul clorhidric.
De provenienta mehedinteana, reteta de vindecare a stomacului cu migdale a fost confirmata recent la un centru de cercetare din orasul Haifa
(Israel) de catre profesorul Kleeberg.

Sucul de morcovi cruzi sau cartofi (doua pahare pe zi) potoleste arsurile.

Radacina de reglisa: fierbeti 50 de grame de radacina rasa de reglisa, intr-un litru de apa, vreme de 10 minute. Lasati sa se macereze 5-6 ore. Beti cate un pahar de trei ori pe zi, vreme de trei saptamani. Faceti o pauza de 10 zile, apoi reluati tratamentul. Atentie: reglisa e
contraindicata in caz de hipertensiune.

NERVI LA STOMAC


Reprezintã o iritatie frecventã a mucoasei stomacului, datoratã surmenãrii acestuia, din cauza stãrilor depresive sau stresului psiho-social (tensiuni, conflicte familiale sau profesionale, situatii enervante, viata trepidantã), care provoacã formarea sucului gastric acid în cantitate mai mare decât obisnuit. Simptomele sunt dureri vii, crampe, arsuri la stomac, gust acru 14 în gurã, senzatia de flatulentã, greatã, gura uscatã, lipsa poftei de mâncare. Tulburãrile dispar repede, dar ritmicitatea aparitiei lor poate duce la gastritã sau ulcer.

FERMENTATIE INTESTINALA


Seminte de marar, de anason verde, de chimion, de chimen, de coriandru, frunze de tarhon, fructe de banian, radacini de gentiana si de ghimbir, cuisoare, frunze de dafin, cimbru si lamiioara.

Preparat carminativ:

Anason verde: seminte, 30 g
Tarhon: frunze, 30 g
Dafin: frunze, 30 g
Cimbru: frunze, 30 g
Lamiioara: frunze, 30
O lingura de amestec la o cana de apa. Se fierbe doua-trei minute, apoi se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana cu o ora-doua inainte de masa.

GASTRALGII (dureri de stomac)


Flori de musetel, flori de nalba mare si de nalba, frunze de melsia, menta, parachernita, rozmarin si cimbrisor, frunze, flori si muguri de portocal amar.

Tizana calmanta:

Musetel: flori, 50 g
Nalba: flori, 50 g
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita care se lasa sa infuzeze zece minute. Cel care are dureri de stomac va evita sa manince. O ceasca calduta din aceasta tizana inainte de masa ii va calma stomacul.

Tizana asortata:

Musetel: flori, 30 g
Melisa: frunze, 30 g
Menta: frunze 10 g
Cimbrisor: frunze, 20 g
Portocal: muguri, 20 g.
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita; se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana dupa masa.

TRATAMENT NATURIST:

*Regim alimentar usor, de preferintã mese cantitativ mici, dese, bazate pe legume si fructe proaspete, precum si laptele sau crema de ovãz.
*Se beau ceaiuri din plante ca: hamei, roinitã, portocalã amarã, rostopascã, coada soricelului, musetel, fenicul.
*Se recomandã si uleiurile de mentã sau rosmarin, ca uz extern.
*Se aplicã pe regiunea stomacului cataplasme calde si umede cu otet de mere.
*Se fac exercitii respiratorii relaxante, autosugestie, în scopul evitãrii situatiilor stresante.

DIGESTIE DIFICILA


Frunze si seminte de angelica, seminte de anason verde, fructe de banian, frunze de busuioc, flori de musetel, scortisoara, frunze de asmatuchi, seminte de coriandru, frunze de tarhon, radacini de ghimbir, frunze si semintie de marar, bace de ienupar, cuisoare, frunze de dafin.
Flori de levantica, frunze de silnic, frunze de maghiran, flori de romanita, flori de melisa, frunze de menta, frunze de trifoi, flori si frunze de portocal, frunze de patrunjel, radacina de lemndulce, frunze de cimbru, de salvie, de cimbrisor, de lamiioara si de verbina.

Preparat digestiv:

Anason verde: seminte, 20 g
Busuioc: frunze, 20 g
Romanita: frunze, 20 g
Maghiran: frunze, 20 g
Portocal: flori, 20 g
Lamiioara: frunze, 20 g
Verbina: frunze, 20 g
O lingura de amestec la o cana cu apa. Se fierbe unu-doua minute. Se bea o cana dupa masa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu