IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 16 februarie 2017

Dureri de rinichi si tratamente


- În caz de pielonefrita cronica, rinichii se curata cu fasole. Un pahar de fasole inmuiata se fierbe intr-un litru de apa, timp de doua ore pe foc slab. Oala se acopera pentru ca apa sa nu se evapore. Apa se strecoara, fasolea se toaca si se mananca fara sare si ulei, doar cu apa in care s-a fiert. Nu se mananca altceva. Se beau si ceaiuri din plante, care se folosesc la tratarea rinichilor. Dieta (curatarea rinichilor) dureaza sapte zile.
- Daca aveti dureri insuportabile, luati o pastila de penicilina sau streptomicina si o pastila de ampicilina. Dupa calmarea durerilor se infuzeaza 30g coada calului intr-un pahar de apa clocotita. Dupa racire se strecoara, se stoarce bine si se bea cate 1/3 pahar de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. Se bea nu mai mult de cinci zile.
- Urmatoarea etapa dupa coada calului: o lingura de ovaz nedecorticat, pisat, se fierbe 15 minute in 25 ml lapte, apoi se toarna in termos si se lasa 45 de minute. Se consuma astfel: in prima zi 1/2 pahar, a doua zi un pahar, zilele trei, patru, cinci, etc. se adauga cate un pahar zilnic, pana cand cantitatea laptelui o sa ajunga la un litru. Apoi cantitatea laptelui scade zilnic cu cate un pahar dupa aceeasi schema, pana se ajunge la 1/2 pahar. Tratamentul se repeta de 3-4 ori.
- Procesul inflamator se trateaza cu crengute de visin, care se culeg primavara cand mugurii abia incep sa creasca. Se taie varfurile crengutelor (lungimea de 8-9 cm), se spala, se usuca; daca ati cules mai multe crengute, ca sa le folositi pana la sfarsitul anului se impacheteaza. intr-un vas cu 2 litri apa rece se introduc 8 -10 crengute de visin; se pune pe foc si se fierbe 10 minute, apoi se mai tine lichidul in termos sau invelit intr-o plapuma groasa inca 30 minute. Se bea cate un pahar, indulcit cu miere de albine de 4-5 ori pe zi, timp de 10 zile. Dupa o pauza de 10 zile se repeta de 3-4 ori Tratamentul. Crengutele se folosesc de 2-3 ori.

- În loc de apa, pentru baut se foloseste ceai din matase de porumb si muguri de mesteacan. La 1 litru apa rece se pun cate 3 lingurite din fiecare planta si se fierbe 10 minute; se lasa acoperit sa se raceasca.
- Daca durerile sunt provocate de glomerulonefrita, 1 lingura de cimbru cu 1 litru de apa rece se pune pe foc, se aduce pana la fierbere si se lasa invelit bine timp de 24 ore. Se strecoara prin vata sau tifon si se bea cate 100 ml de trei ori pe zi timp de 20 de zile. Ceaiul din cimbru _ regleaza si functionarea pancreasului.
- Uneori durerile apar daca in rinichi se gasesc pietricele sau nisip. Pentru eliminarea lor se bea fara dozare (cu cat mai mult cu atat mai bine) ceai din 3 fructe de maces, 4-5 flori de galbenele, 2-3 linguri de matase de porumb, 1 lingurita de troscot si 1 lingurita de imortela. Plantele se fierb intr-un litru de apa timp de doua minute, acoperit si se lasa la macerat timp de 10 ore intr-un recipient inchis si invelit bine (sau in termos).
- Pentru a dizolva pietrele la rinichi se iau 15 pipote de gaina, se scoate pielita interioara (de culoare galbena); aceasta se spala bine si se usuca in cuptor, se face apoi din ea un praf si se pastreaza intr-un borcan de sticla bine inchis. Se administreaza timp de 2 luni dimineata pe nemancate cate 1/2 lingurita, dupa care se bea apa. Peste 2- 3 luni se repeta procedura. Acest praf are efect curativ si contra dizenteriei. Pentru dizenterie se va administra de 2-3 ori pe zi.
- Pentru eliminarea pietrelor, se iau tulpini de mazare (fara radacini), inainte de inflorire. Se taie marunt; peste 2 linguri de tulpini se adauga 1,5 pahare cu apa fierbinte, se lasa timp de 30 minute si se strecoara. Se beau cate 2 linguri inainte de fiecare masa timp de 1 luna.
- Pentru a scoate pietrele de la rinichi se bea de 3-4 ori pe zi amestec din suc de morcov, castraveti si sfecla (cate 1/2 pahar), plus sucul unei lamai. Dupa cateva saptamani nisipul si pietrele dispar. De asemenea, se poate amesteca suc de ridiche neagra cu miere in proportie 1:1; se bea cate 1 lingurita de 3 ori pe zi inainte de masa.

- Daca aveti pietre la vezica biliara luati un pahar de zer proaspat, incalziti-1 dar nu-1 fierbeti. Adaugati 1 lingurita de miere. Beti de 3 ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa.
- În cazul in care rinichii se lasa in jos, apar dureri in zona lombara. Atunci, in afara de exercitii speciale, se bea in cantitati nelimitate ceai dintr-un litru de apa, o lingurita de seminte de marar, un buchetel de musetel (5-6 plante), 1 lingurita seminte de in si 4 flori (inflorescente) de salcam alb. Plantele se fierb acoperite timp de un minut si se lasa acoperite pana la racire.
- Nisipul din rinichi si bila, in spitalul din Kremlin (pentru conducatorii statului Sovietic) se inlatura cu un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata. Se bea cate o lingura cu 30 minute inainte de masa. inainte de a fi consumat lichidul se agita. Folosind metoda aceasta imbunatatiti si starea articulatiilor mici, deoarece se curata si ele de saruri.
- Radacinile de maces se folosesc pentru eliminarea pietrelor formate cu mult timp in urma (vechi). 8 linguri de radacini taiate marunt se fierb intr-un litru de apa pe foc mic timp de 15 minute. Vasul se ia de pe foc, se inveleste intr-un prosop gros si se lasa asa 2 ore. Se strecoara si se bea cate 0,5 (jumatate) pahar de patru ori pe zi timp de 40 zile. Dupa o pauza de 30 zile cura se repeta.
- Pentru divizarea (sfarmarea) pietrelor batranii mai foloseau si seminte de morcov, care se rasnesc si se consuma de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa (se iau pe varful cutitului) timp de 1-2 luni. Semintele se folosesc si sub forma de ceai; 3 linguri de seminte se infuzeaza in termos cu trei pahare de apa clocotita timp de 12 ore. Se bea cald cate 1/2 pahar de 6 ori pe zi inainte de masa si intre mese.
- Coji de pepene verde (fara stratul tare din exterior, acesta se inlatura) se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar sau miere de albine si se pastreaza in frigider, in sticle de culoare inchisa. Cate o lingura de suc se bea impreuna cu ceai in timpul mesei. Reteta poate fi folosita in cazul pietrelor din bila.
- Despre puterile de vindecare ale brusturelui stie probabil toata lumea. in tratarea pietrelor se folosesc frunzele vezi sau uscate; 60 g de frunze se infuzeaza in termos cu 600 ml apa clocotita timp de patru ore. Se beau cate 200 ml de trei ori pe zi inainte de masa. Reteta propusa se foloseste si in cazurile de ulcer stomacal, ulcer duodenal, pietre la ficat.
- 2 linguri radacina de pir (chir) tarator taiat marunt se lasa timp de opt ore (sau peste noapte) in 500 ml apa rece de izvor. Se bea cate un pahar de trei ori pe zi intre mese.

- Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda radicala: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute; tot amestecul trebuie baut in maxim doua ore. Dupa ce toata cantitatea s-a baut, pe rinichi se aplica o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte. in timp ce incepe eliminarea nisipului, uneori apar si dureri; de aceea se recomanda ca
bolnavul sa stea intr-o cada cu apa fierbinte sau sa ia pastile NoSpa.
- Semintele de urzica se consuma o data pe zi, cate 3 grame de seminte, de preferinta rasnite; se tin in gura 2-3 minute, apoi se inghit, in lipsa semintelor se folosesc flori de urzica. intr-o sticla se pun pana la 1/3 flori de urzica peste care se toarna tuica pana se umple sticla. Se lasa la macerat 10 zile inchisa bine si la intuneric. Se bea cate o lingura cu 150 ml apa de trei ori pe zi dupa masa.
- Scaiul este o buruiana de care nu se bucura lumea. Dar nu degeaba a aparut el in gradina Domnului. Este folosit in diferite afectiuni, mai ales pentru pietre la rinichi. 0 lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte si se fierbe timp de un minut, apoi se infuzeaza 12 ore. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua ori pe zi inainte de masa, timp de doua saptamani.
- O metoda mai puternica pentru eliminarea pietrelor. Se amesteca bine cate o lingurita de radacina de patrunjel, radacina de papadie, maces, porumbar, flori de morcov salbatic, galbenele, urzica si paie de secara, toate maruntite cat mai bine. Se toarna peste ele patru pahare cu apa si se fierb timp de 10 minute; se lasa acoperite pana la racire, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar cu 30 minute inainte de masa.
- Daca durerile renale sunt provocate de un chist al rinichiului, sau polichistoza, incercati sa va tratati cu ajutorul plantelor, care au putere de dizolvare a chistului.
- Frunze tinere de brusture se spala, se usuca si se trec prin masina de tocat. Sucul se stoarce prin 2-3 straturi de tifon si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa in frigider. Se bea strict dupa urmatoarea schema, timp de o luna. Prima si a doua zi se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, a treia si a patra zi cate 1 lingurita de trei ori pe zi, in continuare cate 1 lingura de trei ori pe zi luata intre mese. Daca timp de o luna problema se rezolva doar partial, se repeta Tratamentul inca o data.
- Radacina de iarba mare se spala bine cu apa rece si se rade sau se toaca marunt; se amesteca bine 30 g radacina cu 2 linguri de zahar si 1 lingura de drojdie. Se toarna peste amestecul obtinut 3 litri apa calda si se lasa doua zile intr-un loc cald. Se bea cate 0,5 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, pana se termina lichidul. Dupa o pauza de 20 zile cura se repeta.
- Nuci verzi tocate se amesteca cu o cantitate egala de zahar sau miere de albine si se lasa bine inchise intr-un loc fara lumina timp de o luna. Sucul obtinut se bea de trei ori pe zi inainte de masa.
- Un pumn flori de galbenele cu 700 ml alcool dublu rafinat se Iasa la macerat doua saptamani intr-un borcan invelit in tesatura de culoare neagra si la caldura (langa soba sau calorifer). Borcanul se agita zilnic. Alcoolul se strecoara prin tifon si florile se storc bine. Se bea cate o lingura cu 50 ml apa de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Pentru curatarea rinichilor se folosesc seminte de in. Un pahar de apa cu o lingurita de seminte se fierbe cinci minute pe un foc mic. Dupa racire se bea cate jumatate de pahar la fiecare doua ore timp de doua zile. inainte de consumare, fiertura se dilueaza cu apa fiarta.
- Pentru vindecarea pielonefritei se amesteca 10 linguri de miere de albine cu 5 linguri seminte de telina pisate. Amestecul se incalzeste pe aburi (bai marin) timp de 20 minute. Copii beau cate o lingurita cu 30 minute inainte de masa timp de o saptamana, iar adultii timp de o luna.
Daca boala a capatat forma cronica, Tratamentul va dura mai mult timp.
- În tratarea pielonefritei se mai folosesc si aplicatii cu argila amestecata cu otet de mere.Argila unsa pe o bucata de tesatura mai groasa se aplica pe regiunea rinichilor si se tine timp de sase ore, sapte zile la rand. in acelasi timp se tine o dieta alimentara, painea se inlocuieste cu mamaliga, se bea ceai din matase de porumb si din seminte de bostan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu