IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

44.Ienupărul(Juniperus communis)


Este un arbore veşnic verde, un arbust cu ace în loc de frunze, cu fructe care atunci când se coc în al doilea sau al treilea an sunt de un albastru spre negru.
În primul rând fructele sunt un bun diuretic, ajută în cazul problemelor digestive, a inflamaţiilor gastro-intestinale şi în reumatism. Fructele se consumă sub formă de ceai - fierbeţi 2 linguriţe de fructe la o cană de apă timp de 10 minute - consumaţi câte o cană de 3-4 ori pe zi, sau mai pot fi consumate sub formă de gem, sirop amestecat cu apă sau ca ceai. Fructele uscate pot fi mestecate - de 3 ori pe zi este suficient.
Atenţie! femeile însărcinate şi persoanele cu rinichii slăbiţi nu ar trebui să consume boabe de ienupăr!
Părţi folosite: fructele şi crenguţele tinere
Utilizări magice: probabil una dintre cele mai vechi tipuri de tămâie folosite de vrăjitoarele mediteraneene. Fructele sale erau folosite cu cimbru de către druizi - erau arse pentru viziuni. Ienupărul crescut pe lângă uşă sau poartă descurajează hoţii. Boabele mature de ienupăr pot fi înşirate în casă pentru a atrage iubire.
Bărbaţii folosesc fructele de ienupăr pentru a-şi creşte potenţa.
Ienupărul se arde ca şi tămâia pentru: exorcism, protecţie, vindecare, dragoste. Uleiul esenţial de ienupăr este util pentru protecţie, purificare şi în amestecurile de vindecare.
Aromoterapie: uleiul esenţial de ienupăr se foloseşte pentru acnee, dermatită, eczeme, căderea părului, hemoroizi, plăgi, tonic pentru tenul gras, acumulare de toxine, arteroscleroză, celulită, gută, obezitate, reumatism, răceală, gripă, infecţii, anxietate, tensiune nervoasă, condiţii legate de stres.
Calităţi cheie: afrodisiac, purificator, depurativ, tonic, restaurativ, efect de compensare, de protecţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu