Destul de frecvent întâlnită, este un arbust cu frunză căzătoare şi cu flori albe de vară, puternic parfumate.
Din flori se face un ceai care calmează nervii şi amplifică sentimentele erotice. Se pun 2 linguriţe de flori la o cană de apă fiartă şi se lasă să se infuzeze timp de 20 de minute. Doza este de un sfert de cană, de 4 ori pe zi. Uleiul esenţial din frunzele de iasomie se freacă pe cap pentru a vindeca ochii. Un sirop din florile de iasomie cu miere de albine ajută la calmarea tusei şi în cazul problemelor pulmonare. Uleiul esenţial de iasomie ajută în cazul durerilor menstruale şi a problemelor pulmonare.
Atenţie: fructele de iasomie sunt otrăvitoare!
Părţi folosite: flori, frunze, ulei esenţial.
Utilizări magice: iasomia este simbol al lunii şi a misterelor nopţii. Uleiul esenţial de iasomie este util pentru sexualitate (nu încercaţi uleiurile sintetice!) Florile de iasomie uscate sunt puse în săculeţi şi în amestecurile pentru dragoste - acestea vor atrage o dragoste spirituală (spre deosebire de cea fizică). Florile de asemenea atrag bani atunci când sunt purtate sau arse.
Dacă florile sunt arse în dormitor, iasomia va stimula visele profetice, iar florile sunt mirosite pentru a induce starea de somn. Se utilizează pentru fericire, armonie, pace, vise profetice, meditaţie, proiecţie astrală, cât şi pentru bani şi bogăţii, noroc şi justiţie.
Aromoterapie: uleiul esenţial de iasomie este folosit ca afrodisiac, pentru pielea uscată, grasă sau iritată, pentru spasme musculare, entorse, tuse, răguşeală, laringită, frigiditate, probleme uterine, epuizare nervoasă, depresie.
Calităţi cheie: tonic, euforic, efecte de echilibrare, de încălzire, înălţător, anti-deprimant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu