IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 16 februarie 2017

Ulcerul stomacal si tratamente


Insomnia, munca noaptea, distractiile nocturne, servirea mesei seara tarziu provoaca ulcer la stomac deoarece stratul protector al mucoasei stomacului se reface doar noaptea, in timpul somnului. Pentru inceput din meniul bolnavului se exclud supele cu carne sau cu peste. Ciorbele se prepara numai pe apa (vasul de ciorba se fierbe prin intermediul altui vas cu apa, la bain marie), dar se poate fierbe separat 50 g de carne, apoi se toaca si se adauga in mancare. Este indicat a se consuma mai des preparate din fulgi de ovaz, deoarece ajuta la vindecarea ulcerului. Dupa vindecare, nu se recomanda consumarea rosiilor timp de un an.

- Pe tulpinile copacilor de mesteacan, apar uneori ciuperci lemnoase "Inonotus obliguus",care au calitati terapeutice deosebite. Un borcan de 31 se umple, in raport de 1/5 parti, cu bucatele mici de ciuperci si in raport de 4/5 parti, cu apa fiarta (putin calduta). Se lasa timp de 4-6 ore la macerat, intr-un loc cald (langa un calorifer fierbinte). Bucatelele de ciuperci se scot din apa, se dau prin masina de tocat carne si se introduc in aceeasi apa. Se tine amestecul inca 24 ore, intr-un loc cald, dupa care se stoarce bine prin tifon. Se beau cate 100 ml, de trei ori pe zi, la 30 minute dupa masa, timp de 2-3 luni. Concomitent se imbunatateste functionarea sistemului nervos si a rinichilor. Ciuperca de mesteacan se foloseste si in tratarea diferitelor tipuri de cancer.
- in vindecarea ulcerului se folosesc si mugurii de mesteacan. intr-o sticla se pun muguri de mesteacan, pana la jumatate, apoi se adauga rachiu sau tuica pana se umple sticla si se lasa bine inchisa la macerat timp de 10 zile. Daca vechimea ulcerului nu este mare, se bea cate o lingurita dimineata pe nemancate, cu 30 minute inainte de masa. Daca boala este evoluata, se bea de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
- Se sparg 15 nuci, li se scoate membrana (peretii despartitori) si se fierb in doua pahare de apa, pana ramane numai un pahar de apa (prin fierbere si evaporare cantitatea de apa se reduce la jumatate). Lichidul obtinut se imparte in trei doze si se bea de trei ori pe zi, cu 30-40 minute inainte de masa, pana la vindecarea ulcerului.
- Daca durerile de stomac apar dimineata dupa trezire, se recomanda sa mancati inainte de a va culca, un mar mare sau un pahar de lapte batut. Dimineata este bine sa beti un pahar de apa minerala, sau un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingurita de miere de albine, sau un pahar de lapte batut inainte de masa este bine sa mancati 2-3 linguri de salata preparata din legume crude (morcov, varza, castraveti) rase. Durerile dispar peste o saptamana. in loc de mere se mananca zilnic, pe nemancate 1-2 banane coapte timp de trei saptamani.

- Bananele se folosesc si ca un antinevralgic, atunci cand bolnavul simte o durere acuta in stomac, ficat sau pancreas. Se mananca doua banane foarte coapte. Banana verde nu are efect antinevralgic.
- Ulcerul stomacal si duodenal se mai trateaza si cu miere de albine. Dimineata pe nemancate se bea un pahar de apa la temperatura camerei, peste 20 minute se mananca o lingura de miere de albine si, de asemenea peste inca 20 minute o lingura de unt. Peste jumatate de ora se poate lua masa. in primele zile se poate simti durere, se elimina sange si mucus. Pentru vindecare se consuma 2 kg miere de albine.
-10 oua proaspete de casa, se spala bine si se pun intregi intr-un borcan de 3 litri. 20 lamai mijlocii sau 15 mari se curata si se taie marunt, se pun in borcan; se pune borcanul in frigider timp de 11 zile, acoperit cu un capac cu gauri. Dupa 11 zile se da amestecul prin sita , se adauga 0,5 litri coniac. Se pastreaza in frigider. Se bea cu 5 minute inainte de masa, de 3 ori pe zi, cate 1 lingura.
- Nu numai ulcerul, dar si gastrita si alte afectiuni ale stomacului se vindeca cu radacina de iarba mare. O lingura cu varf de radacina de iarba mare rasa pe razatoare, marunt, se macereaza in 0,5 litri vodca, timp de sapte zile la intuneric. Se bea cate o lingura cu 20-30 minute inainte de masa; nu se bea apa dupa consumarea leacului. O cura de Tratament dureaza pana la consumarea unui litru de macerat. Tratamentul nu se intrerupe chiar daca bolnavul se simte bine, altfel exista riscul ca peste 12-15 luni, boala sa apara din nou.
- in caz de ulcer se iau 40g radacina de tataneasa rasa si se macereaza intr-un litru de apa clocotita. Dupa racire se bea cate o lingurita, de trei ori pe zi inainte de masa.
- Ragaiala (pirozis) dispare, daca mestecati periodic cate o frunza de Kalanchoe, sau mancati dupa masa la 10-15 minute o bucatica de drojdie proaspata. Zilnic se consuma cu acelasi scop o lingurita faina de hrisca, care se prepara din boabe de hrisca prin macinare cu rasnita de cafea. Functionarea stomacului se regleaza si prin consumarea zilnica a pilafului de hrisca.

- Sunt cazuri, cand ulcerul stomacal a fost vindecat cu ajutorul alcoolului dublu rafinat. Dimineata pe nemancate se beau 50 ml de alcool, dar cu 15 minute inainte de a bea alcoolul se mananca o bucatica de unt, ca sa nu arda mucoasa stomacului. Peste 15 minute se bea un ou crud, iar peste inca 15 minute se poate lua dejunul. Tratamentul dureaza, pana cand bolnavul ajunge sa bea 0,5 litri de alcool (10 dimineti). - Se mananca zilnic, pe nemancate 1-2 banane coapte timp de trei saptamani.
- Cei care au dureri in tractul gastro-intestinal, pot folosi un leac foarte gustos "dulceata din nuci verzi", care se adauga in ceai sau in lapte, in loc de zahar, cate doua linguri la fiecare pahar de bautura.
- La dereglarea stomacului se bea 1 lingura de amidon la 100 g apa fiarta; exceptie in caz de dizenterie si holera.
- Contra diareei: 1 lingurita de carbune activ, medicinal, se amesteca cu 100 g vin rosusau rachiu si se bea. Repetati a doua zi daca este necesar.
- Diaree: Se iau 3-4 catei de usturoi, se taie marunt si se adauga intr-un pahar de iaurt, mai adaugati un varf de cutit de acid citric, sarati putin si consumati-1.
- Contra dizenteriei: intr-un pahar cu bere se pune 1 lingura de ulei de ricin si se bea repede. Se repeta procedura de inca 2 ori la un interval de 2 ore. Pe bolnav il va purga, apoi el va adormi. in dimineata urmatoare se va trezi sanatos.
- Pancreatita: toamna faceti 34 cure de Tratament cu suc de cartofi. Dimineata si seara cu 2 ore inainte de masa beti 150-200 g, iar peste 5 minute 1 pahar de iaurt. Beti 15 zile, apoi faceti o pauza de 10-12 zile.
- Daca aveti dureri la stomac, luati frunze verzi de podbal, puneti-le timp de 1/2 ora in apa sarata. Apoi uscatile si taiati-le la salata de varza sau rosii. Dupa 1 saptamana durerile trec.
- La diaree ajuta foarte bine coaja de rodii. Se ia o bucatica in gura si se suge pana cand nu va mai ramane nimic din ea, sau se iau 5 g coaja uscata, facuta praf, si se fierbe intr-un pahar de apa pana cand apa va scadea la jumatate. Se raceste si se strecoara. Se bea inainte de masa cu 30 minute. Copiilor li se administreaza cate 1 lingurita, adultilor cate 1 lingura.

- Ulcerul duodenal provoaca uneori dureri puternice, stomacale sau intestinale. Pentru calmarea durerilor se beau 20-30 picaturi de tinctura de valeriana (odolean).
- Durerile stomacale pot fi provocate de procesul inflamator din colecist. Pentru eliminarea durerilor, timp de o luna dimineata pe nemancate se bea un pahar de lapte fierbinte si se mananca doua lingurite de miere de albine. Prima masa poate fi luata peste patru ore. Tratamentul nu se intrerupe daca durerile dispar, dar se recomanda o pauza de 2-3 zile.
- Daca durerile de stomac apar mai rar, in fiecare dimineata se va bea un pahar de apa fiarta,putin incalzita, iar in timpul zilei se va bea de 3-4 ori, ceai din galbenele si pojarnita.
- Zilnic in timpul iernii, se recomanda consumarea sucului de varza murata si salata din varza murata.
- Pentru bolnavii cu gastrita cronica se recomanda, un amestec din lOOg miere de albine, 100 ml suc de Kalanchoe si 100 ml vodca. Se lasa la macerat sase saptamani; periodic se agita. Se bea cate o lingura dimineata pe nemancate pana cand se termina leacul. Nu uitati dupa vindecare sa pastrati, totusi, regimul alimentar, adica cat mai putina mancare grasa, tutun si alcool.
- Daca durerile stomacale sunt provocate de gastrita sau ulcer duodenal, inainte de culcare puneti la capatul patului, pe scaun sau pe raft un pahar cu 150 ml apa. Dimineata, imediat dupa trezire apa se bea cu inghitituri mici. Peste 20 minute se mananca o lingura de miere de albine, peste urmatoarele 20 minute se mananca o lingura de unt, timp de 34 saptamani.
- in caz de ulcer stomacal se bea in loc de ceaiuri si sucuri, apa in care au fost fierti cartofi curatati de coaja. Apa se sareaza putin si se bea cate 0,5 litri pe zi. Batranii foloseau pentru vindecare, numai suc de cartofi, sau suc de cartofi amestecat 1 la 1 (parti egale) cu suc de varza plus un albus de ou si miere de albine. Dar atunci nu existau gandaci de Colorado si cartofii nu se stropeau de 3-4 ori pe vara. Daca doriti sa folositi Tratamentul cu suc de cartofi, cautati legumele curate (cultivate ecologic - fara Tratamente cu substante toxice), sau renuntati la reteta propusa, ca sa nu va intoxicati organismul.

- Tot de la bunicutele noastre s-a pastrat metoda populara de tratare a ulcerului stomacal, 10 spice coapte (ajunse la maturitate) de patlagina, se fierb in 300-350 ml apa astfel ca sa obtineti un ceai concentrat (apa devine un pic vascoasa). Se lasa acoperit pana se raceste. Se bea cate 1/3 pahar (copiilor li se da cate o lingura) de trei ori pe zi cu 20 minute inainte de masa. Daca durerea este puternica, se bea de 4-5 ori pe zi.
- Daca stomacul bolnav reactioneaza cu voma la unele produse alimentare, preparati otinctura din coaja de lamaie uscata, rasnita sau tocata prin masina de tocat carne. 3-4 linguri de pulbere astfel obtinuta se macereaza intr-o sticla de culoare inchisa in 400 ml alcool la 60o timp de trei saptamani, intr-un loc cald; se agita periodic. Se strecoara prin vata sau 3 straturi de tifon, se bea cate o lingura de trei ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. Daca nu aveti tinctura, puteti s-o inlocuiti cu otet de mere. O lingura de otet de mere se amesteca cu 0,5 litri de
apa fiarta si racita, si se bea cate 1/2 pahar pana cand dispare senzatia de greata.
- Pentru cei care sufera de probleme stomacale trebuie permanent sa aiba la dispozitie un amestec din 0,5 kg miere de albine, 0,5 kg ulei de floarea soarelui presat la rece (mai bine de masline) si sucul de Ia 2-3 lamai. Sucul poate fi inlocuit cu 1/2 (jumatate) pahar otet de mere. Componentele se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn si se pastreaza la rece bine acoperite. inainte de administrare se amesteca inca o data. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa. Durerile dispar, in majoritatea cazurilor peste 4-5 zile, dar o cura de Tratament dureaza 1,5 luni. Este bine sa incepeti Tratamentul inainte de aparitia durerilor; puteti face o cura de profilaxie (preventiv) primavara devreme si toamna tarziu.
- Daca durerile sunt provocate de ulcer stomacal, dimineata dupa trezire se bea un pahar de apa de izvor, peste 20 minute se consuma o lingura de miere de albine, dar fara apa sau orice alta bautura. Peste 3-4 minute se bea o lingura de ulei. Dupa 10 zile de astfel de administrare se face o pauza de 5 zile, dupa care cura se repeta.

- Rezultate bune in vindecarea ulcerului stomacal si duodenal sunt date de consumarea urmatorului amestec: 0,5 litri de miere de albine, 0,5 litri ulei de masline si 1/2 (jumatate) pahar suc de aloe (aloea trebuie sa aiba mai mult de trei ani); componentele se toarna intr-o cratita mica si se acopera cu un capac. intr-o alta cratita, mai mare, la fund se asterne un servetel impaturit in patru sau un strat de paie si se umple cu apa fierbinte pana la 1/3 (o treime). Cratita mica se aseaza in cratita mare si se lasa la fiert pe un foc mic timp de trei ore. in cratita mare periodic se adauga apa fierbinte. Dupa racire amestecul se strecoara prin tifon, se toarna in sticle si se pastreaza la rece. Se bea cate o lingura de 3-4 ori pe zi cu 15-20 minute inainte de masa, timp de sase saptamani.
- Este foarte indicata administrarea rasinei de pin proaspete, incepand cu o bucatica mica cat un bob de orez. Peste o saptamana cantitatea se dubleaza, in a treia saptamana se mareste cantitatea pana la jumatate de lingurita. Tratamentul dureaza sase saptamani.
- Ajuta mult la tratarea ulcerelor si amestecul din parti egale de suc de aloe, morcov, varza, sfecla rosie, ridiche neagra (de toamna), miere de albine de mai si vin rosu tare (Kagor, Cabernet). Amestecul se tine timp de sase ore in cuptor intr-o cratita emailata bine inchisa si la un foc foarte slab. Dupa racire se toarna in sticle de culoare inchisa si se pastreaza la racoare, se bea cate 50 ml de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Stramosii nostri vindecau ulcerele stomacale si duodenale cu plante obisnuite, 3 linguri defrunze uscate si 2 linguri de radacini de urzica, 2 linguri de patlagina, 2 linguri frunze de nuc, 1 lingura de fructe de ienupar, 1 litru de vin rosu tare, se lasa la macerat timp de doua saptamani, agitand periodic. Peste doua saptamani se adauga 5 linguri de miere de albine, amestecul se pune pe foc si se fierbe timp de 30 minute la foc mic. Dupa racire se strecoara si se consuma cate 1 lingura de 3-4 ori pe zi inainte de masa.
- Tot de la batrani s-a pastrat metoda de Tratament cu muguri de mesteacan, 4 linguri de muguri de mesteacan se macereaza in 0,5 litri de tuica timp de trei saptamani intr-un loc cald si la intuneric. Zilnic se agita de cateva ori. Se strecoara prin vata sau 3-4 straturi de tifon si se bea cate 20-30 picaturi cu o lingura de lapte de 3A ori pe zi cu 20 minute inainte de masa.

- in cazul in care apare senzatie de durere in tractul digestiv, desi nu exista ulceratii nici in stomac, nici in intestine, se prepara tinctura din nuci verzi. Nucile se spala bine, se usuca si se taie marunt sau se toaca prin masina de tocat carne. Se umple cu ele 2/3 dintr-un borcan, se toarna deasupra alcool sau tuica care sa acopere cu doua degete mai sus nucile. Borcanul se expune la soare timp de trei saptamani. Se strecoara prin 2-3 straturi de tifon, se stoarce bine lichidul si se pastreaza intr-o sticla inchisa. Se beau cate 1,5-2 lingurite inainte de masa.
- Daca bolnavul foloseste leacuri pe baza de alcool pentru vindecarea tractului (sistemului) digestiv, neaparat trebuie neutralizat efectul negativ al alcoolului. in scopul acesta se folosestefiertura de ovaz. Un pahar de ovaz nedecorticat se spala cu apa rece, se toarna peste el 1,5 litri apa si se lasa pentru 8-10 ore. Se pune pe foc si se fierbe la foc mic 25-30 minute. Dupa racire se strecoara si se bea cate 150-200 ml la 2-3 minute dupa administrarea preparatelor cu alcool. Daca nu se gaseste ovaz, puteti prepara aceeasi fiertura din fulgi de ovaz. Pentru imbunatatirea gustului si a asimilarii adaugati in fiertura si o lingura de miere de albine. Fiertura este de un mare folos si in cazuri de pancreatita, hepatita cronica si boala Parkinson.
- in cazuri de boli cronice ca ulcerul, gastrita, zilnic, timp de o luna se consuma cate 8 (opt) grame de propolis, care trebuie mestecat mult timp inainte de a fi inghitit.
- Daca in stomac apar polipi, medicii propun bolnavilor o interventie chirurgicala. Fitoterapeutii propun, in acest caz Tratament cu rostopasca; peste o lingura de planta uscata (se poate impreuna cu radacini) se adauga un pahar de apa clocotita si se infuzeaza in tatfhos timp de 15-20 minute. Se raceste, se strecoara si se bea in prima saptamana de trei ori pe zi cate o lingura cu 30 minute inainte de masa, a doua saptamana doza se dubleaza si se beau cate doua linguri, de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa, iar in a treia saptamana cate trei linguri de
trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa. in continuare se beau cate trei linguri de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa pana la rezolvarea situatiei.
- Rezultate bune in vindecarea stomacului puteti sa obtineti folosind tinctura de sofora japoneza, 50 g de seminte se toaca si se lasa la macerat in 350-450 ml alcool timp de 7 (sapte) zile. Se bea dimineata pe nemancate 1 ml de tinctura, dizolvat in 150 ml apa.

- Daca durerile sunt provocate de inflamatia cronica a pancreasului, preparati un amestec dinradacina de brusture, iarba mare, troscot, pelin, coada calului, flori de galbenele, musetel, imortela, frunze de dentita. Toate plantele se maruntesc in rasnita de cafea sau in masina de tocat carne si se amesteca foarte bine. intr-un termos se pun doua linguri cu varf de amestec din plante peste care se toarna 250 ml apa clocotita si se infuzeaza timp de 20-25 minute. Dupa racire se strecoara prin tifon, se scurge bine si se adauga apa fiarta pana se ajunge la 25 ml. Se bea cate 75 ml cu 30 minute inainte de masa de trei ori pe zi timp de osaptamana. Dupa o pauza de sapte zile, curele se repeta. Zilnic se prepara infuzie proaspata.
- inca o reteta pentru ulcer stomacal. La ora sapte dimineata se bea o lingurita de alcool dublu rafinat fara apa, peste 10 minute o lingura de ulei de masline. Peste 30 minute se consuma 3/4 pahar terci de gris subtire ca smantana (grisul se fierbe cu apa, fara sare sau zahar). Peste doua ore bolnavul poate lua prima masa, evitand mancaruri prajite si piparate. Cura dureaza trei saptamani, apoi o saptamana se face pauza, dupa
care cura se repeta.
- O alta reteta pentru vindecarea ulcerului: se bat bine 2 oua crude, 2 linguri de ulei si 2 linguri de zahar pudra. Se consuma cu 30 minute inainte de masa timp de o luna.
- Daca ulcerul provoaca hemoragie gastrica, se scoate (dezgroapa) din pamant radacina de pir tarator, se curata bine cu periuta, se spala si se taie marunt. Radacina proaspata, in proportie de o lingura de radacina la 250 ml apa, se infuzeaza o ora; daca radacina este uscata se fierbe 2-3 minute inainte de infuzare. Se bea dupa strecurare, calda de trei ori pe zi inainte de masa timp de doua saptamani.
- 0,5 Kg morcov si miez de nuca se trece prin masina de tocat. Se topeste 0,5 Kg unt si imediat se amesteca cu morcovul si nucile tocate. Dupa racire in masa (compozitia) obtinuta se incorporeaza si 0,5 Kg miere de albine. Se consuma cate o lingura din amestec de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa. La inceputul curei uneori apar dureri suportabile, legate de curatarea suprafetelor interioare ale tractului digestiv si de cicatrizarea ranilor.

- Se amesteca bine coada calului cu pelin in cantitati egale. 1 lingurita cu varf din amestec se fierbe cu 200 ml de apa, 3 minute, se acopera, se lasa sa se raceasca, se strecoara si se imparte in doua parti, pentru ca sa fie luate una dimineata si cealalta parte seara.
-1 planta de vetrice, bine spalata, se taie marunt, se toarna peste ea 250 ml apa clocotita si se lasa in termos sau intr-un vas acoperit si invelit intr-o tesatura mai groasa (sau perna) 2 ore. Beti cate 2 linguri cu 30 minute inainte de masa.
- Se amesteca in cantitati egale flori de tei, musetel si seminte de fenicul. 1 lingura de amestec cu 1 pahar de apa clocotita se infuzeaza 30 minute, se strecoara, se imparte in 3 doze, care se iau cu 30 minute inainte de mesele principale.
- 2 lingurite de muguri de mesteacan, pelin si coada soricelului se fierb in 500 ml apa timp de 15 minute. Se beau cate 100 ml de 4 ori pe zi sau cate 200 ml de 2 ori pe zi.
- Se amesteca bine 100 g matase de porumb, 75 g galbenele, 100 g imortele. Seara se pun in termos 2 linguri din amestecul de plante peste care se toarna 2 pahare de apa clocotita. Dimineata se strecoara si se beau cate 100 ml de 4 ori pe zi cu 30 minute inainte de mese.
- Daca aveti ulcer, in orice zona a tractului digestiv, puteti folosi urmatoarea reteta. Dimineata dizolvati 1 ml de sofora in 150-200 ml apa distilata si beti aceasta cantitate zilnic, timp de 4 saptamani.
- Se scot membranele din 1 kg de nuci, se macina, se amesteca cu 1/2 litru alcool de consum, se lasa timp de 20 zile la intuneric. Cu 30 minute inainte de masa luati 1 lingura de tinctura, dar sa nu mai beti absolut nimic pana la masa.
- in caz de gastrita se prepara sirop din petale de maces, care se spala cu apa rece, se usuca si se amesteca cu un pahar de zahar pudra. Se freaca amestecul foarte bine pana cand zaharul se topeste. Se pastreaza intr-un borcan sterilizat, in frigider. inainte de culcare se bea o lingura de suc de ceapa cu o lingura de apa, apoi un ceai verde sau de galbenele cu o lingurita de sirop din petale de maces, timp de 10 zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu