IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 martie 2017

Preparate din usturoi

Tinctura

1. Intr-o sticla de 500 ml cu gatul larg se toarna 1/3 tuica, se adauga 2 capatani de usturoi pisate si se lasa la macerat 24-48 de ore, la intuneric. Se mai toarna apa fiarta si racita, pana se umple sticla. 

2. Pentru afectiunile pulmonare, se prepara tinctura din 40 g de usturoi si 100 ml de tuica. Din ambele remedii se beau cate 10 picaturi, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. 
Pentru curatirea vaselor de sange se beau cate 5 picaturi de tinctura, diluate cu o lingura de apa rece, de trei ori pe zi, inainte de masa.

Uleiul de usturoi

1. Se curata doua capatani de usturoi, se toaca marunt si se piseaza in piulita de lemn. Terciul astfel obtinut se amesteca cu 150 ml ulei de floarea soarelui presat la rece. Se pune intr-o sticla, se inchide bine si se expune la razele soarelui timp de 10 zile. Se agita sau se amesteca de 2-3 ori pe zi. Se filtreaza prin 3 straturi de tifon. Se amesteca cu jumatate lingurita de glicerina si se pastreaza la rece, intr-o sticluta de culoare inchisa astupata ermetic, timp de 2 luni. Inainte de consumare, uleiul se incalzeste pe baie de aburi, pana la temperatura de 35 grade. Se bea cate o lingurita, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. 

2. O alta varianta de preparare a uleiului. O capatana de usturoi de marime medie se piseaza. Terciul astfel obtinut se pune intr-un borcan de sticla, se amesteca cu un pahar de ulei si se pune la frigider. Se administreaza o lingurita de ulei amestecata cu o lingurita suc de lamaie proaspat stors, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. O cura dureaza 2-3 luni, iar dupa o pauza de 30 de zile, se repeta. 

Utilizare: se foloseste pentru tratarea proceselor inflamatorii din gura, urechi si nas, de asemenea, a spasmelor vaselor sanguine din creier, pentru sufocare si scleroza. 

Siropul de usturoi

Un pahar de usturoi pisat se amesteca cu miere de albine de culoare inchisa, se pune pe un foc slab, in craticioara emailata, si se amesteca periodic, ca sa nu se arda la fund. Cand usturoiul se dizolva bine in sirop, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute pe foc, apoi se strecoara fierbinte. Se pastreaza in frigider. 

Utilizare: se consuma in cazuri de raceala cu tuse convulsiva, laringita si sinuzita. Adultilor li se da cate o lingura, iar copiilor cate o lingurita din ora in ora. Siropul se tine cat mai mult in gura, inainte de a fi inghitit. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu