IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 30 mai 2017

Tratamentul icterului (hepatita)



Hepatita era vindecata de practicienii rusi in urmatorul fel: in primul rand, bolnavului i se administra o doza mare de laxativ si era pus la regim strict - fara grasimi, condimente, iar ca lichid se bea numai lapte smantanit. 

Daca se manifestau dureri, se amestecau o jumatate ceasca de ulei de masline, 4 pahare de sifon, 1 lingurita de sare. Se lua o jumatate de lingura de amestec cu 1/2 ceasca de apa fiarta si racita, dimineata, inainte de masa. Medicamentatia este valabila si pentru piatra la vezica sau boli ale aparatului digestiv. 

Remedii specifice:

1. Radacina pisata de pelin (Artemisia vulgaris) - 1/2 lingurita, de doua ori pe zi, de obicei adaugata in apa.

2. Infuzie de troscot (Polygonum bistorta). O lingura plina de planta uscata, la o ceasca de apa clocotita, acoperita timp de 30 de minute, apoi strecurata. Se bea calda, 2-3 cesti pe zi.

3. Se adauga flori de galbenele (Calendula officinalis), la bai calde. 150 g flori uscate, fierte timp de 30 de minute intr-o galeata cu apa, se strecoara in cada de baie.

O alta metoda neobisnuita a dat rezultate bune, in special la copii. O bucata de hartie galbena, inmuiata in ceara de albine topita, facuta cornet si introdusa intr-o palnie. Gatul palniei se plaseaza pe ombilicul pacientului. Hartia curata se aprinde in partea de sus, arde incet, iar cand flama ajunge aproape de ombilic, palnia se indeparteaza. Se spune ca aceasta metoda atrage fierea la ombilic si ramane acolo. Hartia trebuie sa fie neaparat galbena.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu