IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

18. Caprifoiul(Lonicera japonica)


În popor i se spune Mâna Maicii Domnului. Această plantă perenă sau semi-perenă are frunze păroase şi flori parfumate încă din timpul primăverii până vara târziu - flori ce se înfloresc albe şi devin galbene pe rând, apoi urmează fructele negre care sunt otrăvitoare.
Proprietăţile ce i-au fost atribuite sunt comune mai degrabă florilor sălbatice, decât soiurilor ornamentale. Florile au un efect antimicrobian împotriva salmonelei, stafilococului şi streptococolui. Chinezii au recunoscut caprifoiul ca fiind o plantă cu efecte antibiotice pentru răceli, gripe şi febră. Dureri de gât, conjunctivita, inflamaţii ale intestinului, ale tractului urinar şi ale organelor de reproducere au fost tratate cu această plantă. Combinată cu seminţele de Forsythia suspensa - binecunoscutul arbust cu flori galbene, sau cu Echinacea augustifolia sau E. purpurea pentru un efect antiviral şi antibacterian maxim. Se adaugă 2 linguriţe de flori la o cană de apă fiartă şi se lasă să se infuzeze 20 de minute.
Părţi folosite: florile
Utilizări magice: planta se foloseşte pentru sănătate/vindecare, iubire, dragoste, creativitate, vise profetice, protecţie, divinaţie, pentru clarviziune. Se zdrobesc uşor câteva flori şi apoi se freaca fruntea pentru a spori puterile psihice. Încercuiţi o lumânare verde cu flori de caprifoi şi daţi foc la lumânare pentru a atrage bani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu