IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

101.Ylang-ylang(Cananga odorata)


Are frunzele lucioase şi mase de flori parfumate, flori roz sau mov cu petale înguste care seamănă cu florile nucului vrăjitoarelor, dar care apar pe parcursul a două etape de înflorire. Uleiul esenţial de ylang-ylang - florile proaspăt culese sunt distilate la abur - este adăugat în multe parfumuri, săpunuri, loţiuni de piele şi în uleiul de păr pentru a echilibra sebuum-ul.
Uleiul se utilizează cu moderaţie deoarece mirosul puternic poate provoca dureri de cap sau greaţă. Ylang-ylang înseamnă "Floarea Florilor".
Părţi folosite: florile.
Utilizări magice: (uleiul) este util pentru pace, dragoste şi sex. Poate fi folosit pe corp sau în diferite amestecuri pentru aceste scopuri.
Aromoterapie: uleiul esenţial de ylang-ylang este folosit în acnee, creşterea părului, muşcături de insecte, piele iritată şi grasă, îngrijirea pielii, tensiune arterială crescut, palpitaţii, depresie, frigiditate, impotenţă, insomnie, tensiune nervoasă, tulburări legate de stres. Uleiul esenţial de ylang-ylang are efect calmant, reglator, afrodisiac, puternic sedativ, euforic, narcotic atunci când este utilizat în cantităţi mari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu