IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

100.Verbina(Verbena officinalis)


Cunoscută şi sub numele de iarba prezicerii, iarba sfântă sau verbina albastră, este o plantă cunoscută în ritualurile şi incantaţiile druizilor. Această plantă perenă are o serie de frunze mici şi o serie de frunze netede mari şi flori dense de un lila-roziu pal. Este o plantă folosită pentru purificare, viziuni şi pentru amestecurile de dragoste - a fost adăugată în lichioruri şi afrodisiace. Cuvântul "verbină" este un derivat celtic de la ferfaen - fer înseamnă a goni, a elimina, iar faen înseamnă piatră - acest nume i-a fost dat datorită capacităţii plantei de a elimina calculii (pietrişul) din vezica urinară.
Ceaiul de verbină ajută la o creştere uşoară a sânilor, este util în scăderea febrei, în special a celei de tip intermitent. Datorită faptului că este o plantă ce curăţă rinichii şi ficatul, este folosită în cazul eczemelor şi a erupţiilor cutanate. De asemenea mai este folosită în caz de icter, tuse convulsivă, edem, mastită şi dureri de cap. Pentru ceai, puneţi o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte şi lăsaţi 20 de minute.
Pe plan extern verbina este folosită în cataplasme pentru infecţii ale urechilor, reumatism şi răni. Verbina calmează nervii, favorizează menstruaţia şi are reputaţia de a avea proprietăţi afrodisiace. Această plantă este un puternic detoxifiant limfatic şi are efect de curăţare a organelor genitale feminine.

Verbina albastră (Verbena hastata)

Soi american, este un tranchilizant natural şi un remediu în cazul răcelilor şi a febrei, mai ales atunci când nivelul tractului superior este implicat. Aceasta ajută la eliminarea viermilor intestinali şi extern este utilizată pentru răni. Se distinge de verbina europeană prin florile sale dense şi de un albastru profund. Verbina albastră se poate consuma sub formă de infuzie sau sub formă de tinctură (în alcool).
Părţi folosite: partea aeriană a plantei.
Utilizări magice: verbina este o plantă cu un poteţial magic puternic, aparţinând planetei Venus. Preotesele şi preoţii romani o foloseau pe altare sub formă de mănunchiuri cu care "măturau" şi purificau altarul. Druizii puneau planta în apă după care cu aceasta îi stropea pe cei ce se închinau, în semn de binecuvântare.
Verbina a fost culeasă ca simbol pentru planeta Sirius, la întunecarea lunii, chiar înainte de înflorire. În acest ritual a fost tăiată cu o seceră sacră şi ridicată în sus cu mâna stângă. După rugăciuni de mulţumire rostite de către druizi, aceştia au pus în loc miere de albine ca un cadou pentru Pământ, pentru pierderea ei.
Verbina era cândva infuzată în vin şi purtată pe corp pentru a îndepărta insectele şi şerpii. Este folosită în cadă pentru protecţie şi pentru a îndeplini visele. Atunci când este purtată sau se face baie cu această plantă, persoana care o foloseşte intră sub protecţia zeiţei Diana.
Pentru a risipi fricile, se aprinde o lumânare şi se înconjoară cu verbină - cu voce tare se rosteşte o rugăciune cerând eliberarea din frici sau dintr-o anume frică. Se face acest lucru atâta timp cât este necesar.
În nopţile cu lună plină, ieşiţi afară cu un pahar umplut cu apă, verbină şi sare. Luaţi o lumânare şi o bucată de lemn purificat. Scufundaţi lemnul în amestecul de apă şi apoi treceţi-l prin flama lumânării. Atingeţi apoi lemnul de picioare, mâini, umeri şi cap. În timp ce faceţi acest lucru, cereţi să fii binecuvântat cu tinereţe şi frumuseţe. Repetaţi acest procedeu de şapte ori.
Verbina este purtată ca şi o coroniţă în timpul ritualurilor de iniţiere şi de protecţie. Se presară în casă pentru protecţie şi pentru a aduce pace. Păstrată în dormitor, planta aduce vise liniştite. Păstraţi-o în casă pentru a atrage bani şi pentru a păstra plantele sănătoase. De asemenea se presară în grădini ca ofrande aduse elementalilor şi spiritelor naturii. Dacă beţi sucul proaspăt de verbină se spune că reduce dorinţele sexuale. Se arde pentru a alunga durerea unei iubiri sau a mai multor iubiri neîmpărtăşite.
Verbina se poartă pentru a recupera lucrurile ce au fost furate. Ascunsă în leagănul unui copil, planta aduce bucurie şi un intelect activ. Planta se mai arde pentru protecţia împotriva atacurilor psihice, dar şi pentru a atrage bani şi dragoste.
Atrage puternic sexul opus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu