Cunoscută şi sub numele de grădina heliotropă sau planta Sfântului Gheorghe, are frunzele combinate cu un miros de păstăi de mazăre şi clustere de flori parfumate ca mierea în miezul verii. Rădăcina de valeriană este utilizată în parfumuri şi fierturi, iar rădăcina necurăţată este un bun tranchilizant. Planta tratează durerile de cap, crampele musculare şi sindromul colonului iritabil, este folosită pentru răni, ulcere şi eczeme. Testele de laborator au demonstrat activitatea anti-tumorală a acestei plante. Frunzele sunt bogate în minerale, însă nu trebuie consumate în doze mari sau continuu. Rădăcina plantei are un miros puternic înţepător. Ceaiul de frunze de valeriană vă va ajuta să adormiţi cu uşurinţă.
Părţi folosite: rădăcina, frunzele.
Utilizări magice: o plăntuţă de valeriană strecurată în haina unei femei îi va determina pe bărbaţi să o urmeze ca "nişte copii". Rădăcina de valeriană este adăugată în poţiunile pentru dragoste. Se pune în pernă pentru a vă oferi o stare de odihnă plăcută. Se utilizează în ritualuri pentru protecţie, purificare, armonie, pace, fericire, iubire, bani şi creativitate la locul de muncă.
Aromoterapie: uleiul esenţial de valeriană se utilizează în caz de insomnie, indigestie pe fond nervos, migrene, stări de tensiune, nelinişte. Uleiul are efect sedativ, puţin hipnotic, calmant, de reglementare, de împământare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu