IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

98.Virnantul(Ruta graveolens)


Cunoscut şi sub numele de Iarba Graţiei, are flori galbene de vară şi frunze albăstrui aromatice. Este stimulent, abortiv şi întăreşte capilarele. Acţiunea sa antispastică tratează ochii obosiţi şi a fost folosit chiar de către Da Vinci şi Michelangelo.
Atenţie! Unele persoane pot prezenta iritaţii ale pielii atunci când culeg planta proaspătă! Această plantă este foarte puternică! Nu utilizaţi mai mult decât este indicat. Supradozajul duce la vărsături.
Întreaga plantă este folosită atât în stare proaspătă, cât şi uscată. Este folosită pentru a produce menstruaţia. Infuzia este benefică pentru tuse, crampe şi colici. Puneţi o linguriţă de plantă uscată la jumătate de cană de apă fiartă şi lăsaţi 20 de minute. Nu consumaţi mai mult de jumătate de cană pe zi!! Frunzele sunt folosite în cataplasme şi unguente pentru a calma durerile reumatice şi guta. Frunzele proaspete se pun pe tâmple pentru a calma durerile de cap. Cataplasmele cu ceai sunt plasate pe piept pentru a ajuta în caz de bronşită. Sucul sau uleiul este plasat în urechi pentru a calma durerile de urechi.
Părţi folosite: partea aeriană a plantei.
Utilizări magice: vechii celţi considerau această plantă ca fiind antimagică, care îi apărau împotriva vrăjilor şi magiei negre. O crenguţă proaspătă de copac era folosită pentru a stropi cu apă sacră pentru consacrare, înţelepciune, binecuvântare şi vindecare. Planta este arsă pentru purificare, pentru a scoate negativismul din rădăcină şi pentru a pune lucrurile în mişcare. Virnantul adăugat în apa de baie alungă blestemele. Este o plantă despre care se spune că creşte cel mai bine atunci când este furată, iar prezenţa ei în grădini înfrumuseţează şi protejează.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu