IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

37.Iarba neagră(Calluna vulgaris)


Oferă un punct de sprijin agricultorilor din mediul rural care o folosesc ca şi combustibil, furaje, ceai, colorant şi ca stuf. Cultivarea plantelor creşte fertilitatea solurilor.
Lăstarii înfloriţi de iarbă neagră sunt folosiţi pentru insomnie, dureri de stomac, tuse şi probleme de piele. Iarba neagră utilizată în stare proaspătă sau uscată, întăreşte inima şi ridică uşor tensiunea arterială. Este uşor diuretică. Proaspete sau uscate se fierb la foc mic - 4 linguriţe la o cană de apă, doza este de jumătate de ceaşcă pe zi.
Părţi folosite: partea înflorită a plantei
Utilizări magice: Este o plantă sacră asociată cu planeta Venus. Este purtată ca protecţie împotriva violului şi a altor infracţiuni violente, sau doar pentru a aduce noroc. Planta cu flori albe este cea mai indicată pentru scopul de a aduce noroc şi pentru a diminua pasiunea peţitorilor nedoriţi.
Atunci când este arsă afară alături de ferigă, atrage ploaia, sau se bagă cu feriga în apă şi se stropeşte prin jur pentru a invoca ploaia. Multi timp această plantă a fost folosită pentru a invoca spiritele, fantomele. Planta cu flori roşii este utilizată pentru pasiune, pentru a începe sau termina o afacere. Cea cu flori violet este pentru dezvoltarea spirituală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu