IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

36.Iarba de silur(Euphrasia officinalis)


Această plantă semiparazitică îşi extrage nutrienţii din rădăcinile anumitor ierburi care cresc alături de ea în câmpie. Planta are frunze ovale şi mici, flori albe cu pete galbene şi nişte venişoare roşii, care seamănă cu un ochi congestionat. Frunzele uşor amare erau folosite în salate.
O infuzie din întreaga plantă sau un suc din tulpine proaspete este un tonic general ce tratează tensiunile şi infecţiile oculare, este un produs cosmetic foarte indicat oferind strălucire ochilor. Este un bun antiseptic, uşor astringent, cu proprietăţi de reducere a inflamaţiilor şi iritaţiilor ochilor, indicat pentru sinuzită.
Părţi folosite: flori, frunze şi tulpina.
Utilizări magice: Într-o oală se infuzează un pumn de plantă în jumătate de litru de apă clocotită şi se acoperă. Se lasă să stea peste noapte. Se strecoară foarte bine planta, încât să rămână aproape uscată. Se păstrează într-un recipient bine sigilat, departe de lumina soarelui şi căldură, dar nu în frigider. Se bea câte o jumătate de linguriţă într-o jumătate de cană de apă de izvor pentru a încuraja clarviziunea, pentru a curăţa mintea de gândurile de care nu este nevoie şi pentru a îmbunătăţi memoria.
Se arde ca şi tămâia pentru clarviziune şi în ritualul de divinaţie. Se poartă după sine atunci când aveţi nevoie să vedeţi adevărul într-o chestiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu