IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

35. Iarba mâţei(Nepeta Catoria)


De asemenea, aceasta este o plantă sacră a druizilor. Rădăcina şi frunzele au un miros mentolat de arome de feromoni de pisică, motiv pentru care îi intoxică pe pisici şi şobolani, şi respinge puricii şi gândacii.
Frunzele şi vârfurile înflorite sunt adăugate la salate şi pentru a da aromă cărnii. Ele pot fi preparate şi ca ceai - frunzele şi vârfurile înflorite tratează răcelile, calmează durerile de stomac, reduc febra, durerile de cap şi calmează iritaţiile pielii capului. Atunci când ardeţi frunzele, fumul vă conferă o uşoară euforie, fără efecte
dăunătoare.
Părţi folosite: frunzele şi vârfurile înflorite
Utilizări magice: frunzele erau mestecate de războinici pentru ferocitate în luptă. De asemenea erau folosite în ritualurile pentru frumuseţe, fericire şi iubire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu