IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 30 mai 2017

Metode de prevenire a bolii



Ceai de maces. Multi practicieni recomanda consumarea acestei bauturi pe timp de iarna, ca un preventiv contra racelii si ca un tonic pentru stomac, rinichi si circulatie. 

Reteta: se pun 2 1/2 lingurite de flori uscate de maces, la un pahar cu apa, strecurat si luat de 3 ori pe zi, dupa mese. Se indulceste cu miere, daca este necesar. Macesul este un bun inlocuitor al vitaminei C. 

Ceai de licheni (Centraria islandica). O lingurita de planta se fierbe in 200 ml de apa, 5 minute. Se strecoara si se bea fierbinte, intr-o singura repriza, noaptea, inainte de culcare. Se indulceste cu miere. 

Bratari din lemn de copac. Se recomanda purtarea bratarilor de lemn, acoperind incheietura mainilor (peste puls), atat in casa, cat si afara, atat ziua, cat si peste noapte. Siberienii considerau ca bratarile rosii sunt mai eficiente. 

Talisman de cartofi. Este un remediu larg folosit de siberieni, care cred ca daca o persoana poarta o bucatica de cartof crud in tot timpul iernii, ca un talisman, ea este ferita de raceli. Aceeasi bucata de cartof se purta chiar si cand se innegrea si devenea tare ca piatra. Este interesant faptul ca multi doctori rusi recomanda si astazi acest remediu pacientilor care au tendinta sa raceasca usor. "Este un lucru absurd", afirma ei, "dar mai absurd este ca functioneaza." Din moment ce metoda nu cere cheltuiala sau alte dificultati de aplicare, merita sa fie incercata. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu