IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 30 mai 2017

Masuri la primul semn de raceala



Daca in ciuda masurilor preventive apar, totusi, semne de raceala (dureri in gat, tuse, friguri), este prescris urmatorul tratament: 

- bolnavul sa stea acasa, de preferinta in pat 

- baie la picioare in apa fierbinte cu sare (se sterg apoi picioarele si se incalta ciorapi de lana. Se poarta si in pat, la culcare. Se schimba zilnic). 

- curatati-va intestinele. Se face o clisma repetata, cu urmatoarea compozitie: o lingura de seminte de in (macinate), fierte in 4 pahare cu apa. Aceasta se strecoara, apoi se adauga o lingura de sare si doua linguri de ulei vegetal. In lipsa semintelor de in, acestea se pot inlocui cu ovaz, orz sau frunze de nalba de gradina. Apa sa fie foarte calda, dar nu fierbinte.
- abtineti-va de la orice fel de mancare, cel putin 24 de ore. 

- ceai de grapefruit. Luati 3 grapefruituri si taiati-le in bucatele, fara a indeparta coaja. Fierbeti-le in 2 litri de apa, timp de 20 de minute. Se adauga si 4 linguri de macese uscate. Beti aceasta bautura in timpul zilei, cate pahare puteti si cat mai fierbinte. Se poate adauga miere pentru indulcire, niciodata zahar. In 24 de ore, se pot consuma pana la 6 litri de decoct. 

Inainte de culcare: amestecati mustar cu apa pana rezulta o masa subtire si omogena. Aplicati-o pe talpi, acoperiti-o cu un bandaj si incaltati sosete de lana. Stati asa cel putin o ora, in ciuda senzatiei de arsura. Spalati-va picioarele cu apa calda si puneti alte sosete de lana. Apoi plimbati-va prin camera, cel putin 10 minute (in camera trebuie sa fie cald). Dupa aceea culcati-va, fara sa va dati jos sosetele. Aceasta metoda opreste raceala. Pana a doua zi dimineata nu mai ramane nici urma din ea. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu