IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 30 mai 2017

In cazuri grave de raceli si bronsite



Decoct de lapte si licheni

La un pahar de lapte nefiert, adaugati o lingura de licheni (se gasesc la Plafar). Se fierbe continutul la foc mic, timp de 10 minute. Se strecoara si se fierbe inca o data (se da in clocot). Laptele se bea inainte de culcare, cat mai fierbinte. Se evita contactul cu aerul rece. 
Nota: nu se vor folosi vase metalice, ci numai vase smaltuite, fara fisuri in smalt. Se acopera cu o farfurioara de portelan, niciodata cu ceva metalic. Aceasta este o regula generala, pentru toate infuziile si decocturile. Tratamentul se repeta in fiecare seara pana la vindecare. 

Decoct de salvie 

Frunzele de salvie (Salvia officinalis) sunt folosite in locul lichenului. Doza si modul de preparare sunt cele descrise anterior. 

Patru remedii siberiene impotriva racelii si a gripei puternice

In 0,5 litri alcool diluat sau vodca, se pun 20 g pelin uscat. Se pun la macerat 24 de ore sau mai mult. Doza: se bea o jumatate de pahar pe zi, cu 15 minute inainte de masa si inainte de culcare. (Nu se administreaza copiilor.) 

O bucata de carpa (preferabil de lana) se inmoaie intr-un amestec egal de ulei de masline, otet si camfor si se aplica pe piept comprese, pe timpul noptii. La ceafa se vor aplica comprese cu hrean ras. 

Multi practicieni recomanda introducerea mustarului in ciorapi de lana, pe tot timpul bolii. 

O alta metoda consta in introducerea de pleava de grau in ciorapi pe timpul noptii. 

Remedii contra bronsitei

Radeti hrean negru si stoarceti-i sucul. Amestecati cu 350 grame de miere lichida. Doza: 2 linguri inainte de fiecare masa si inainte de culcare. 

Se topeste grasime de porc si se amesteca cu terebentina. La un pahar grasime lichida, se adauga o lingura terebentina. Se amesteca bine continutul. Se ia toata doza seara la culcare, pe cat de fierbinte posibil. La inceputul manifestarii bronsitei, se va lua si dimineata un pahar, timp de 2-3 zile, cu o ora inainte de masa. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu