IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 8 iunie 2017

Tuse



Metoda urmatoare, din Urali, era recomandata in toate cazurile de tuse de lunga durata sau bronsita. Frecati pieptul cu o bucata de material de lana uscata. Ulterior, aplicati, prin masare, slanina de porc tocata amestecata cu ulei de pin. (In lipsa uleiului de pin, se foloseste unt topit.)

In toate cazurile de bronsita este recomandata o fiertura de secara, ovaz, orz si cicoare in cantitati egale. Se bea in loc de cafea. Acest remediu este originar din Ucraina. 

Sirop proaspat de napi fierti cu miere. 

Zece cepe taiate in bucati si o capatana de usturoi se fierb intr-un litru de lapte nefiert. Apoi continutul se indulceste cu miere. Doza: o lingura de lichid cald la fiecare ora, in tot timpul zilei. Acest remediu face sa dispara si cea mai grea raceala intr-o singura zi. 

In Baikal, regiune din Siberia, sucul de hrean sau morcov era combinat in parti egale cu miere (1/2 pahar miere si 1/2 apa fierbinte). Se ia de 6 ori pe zi. Doza: o lingura. 

Combinati 2 linguri de unt proaspat, 2 galbenusuri, 2 linguri miere, 1 lingura faina de grau. Se amesteca bine si se administreaza in cursul zilei. 

In Caucaz, se lua seva de artar cu lapte, in fiecare primavara, ca remediu pentru "tusea care dureaza din iarna". 

Un amestec de amoniac si ulei vegetal se pune pe piept, in compresa, pe timpul noptii. Tusea trece foarte repede. 

Un amestec in cantitati egale de suc de afine si miere, luat de 3-5 ori pe zi (o lingura). Curata traheea de flegma. Pe timpul acestui tratament se bea ceai de fragi salbatici in tot cursul zilei. Se indulceste cu miere (vechi remediu siberian). 

Urmatoarea metoda de tratare a tusei a fost folosita in toata Rusia: o bucata de material de circa 25 cm lungime si 16 latime se inmoaie in parafina si se aplica pe piept. Se schimba in fiecare zi, pana cand se obtine rezultatul dorit. 

Lemn-dulce pisat (pudra), marar uscat (pudra) si zahar pudra, in proportii egale, se amesteca. Doza: se ia 1/2 lingurita de doua ori pe zi. Pentru copii se administreaza jumatate din cantitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu