IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 30 mai 2017

Tratament cu moare de varza



Este zeama rezultata dupa scurgerea verzei murate. Cu alte cuvinte, este un extract 100% natural din varza, imbogatit cu fermenti si enzime (principii active) provenite de la plantele aromatice (telina, marar, ardei iute, hrean) puse in muraturi. Din pacate, moarea de varza a fost destul de putin studiata de catre stiinta, desi cu siguranta va veni vremea cand si ea va declansa o mica revolutie in lumea medicamentelor naturale. Pana atunci, va prezentam cateva gaselnite ale medicinii populare romanesti, referitoare la utilizarea de sarbatori a acestui remediu, nu foarte grozav ca miros, dar extrem de sanatos:

Apetitul excesiv - se poate regla si cu ajutorul moarei de varza. Se beau inainte de fiecare masa cate 2 pahare de moare (nu mai putin, deoarece in doze mici si medii, moarea de varza este, din contra, un stimulent al apetitului). 

Constipatia - 3-4 pahare de moare de varza stimuleaza digestia, deblocheaza eliminarea si ajuta la dezintoxicarea traiectului digestiv. Acesta este si motivul pentru care, in multe sate romanesti, in timpul meselor traditionale de Craciun si de Anul Nou se serveste moare de varza din belsug, inainte de felurile de mancare mai grele, precum si la sfarsitul ospetelor. De asemenea, prin stimularea tranzitului intestinal, este un foarte bun remediu pentru a slabi in mod natural. 

Ficatul marit - este o problema care apare frecvent, mai ales la bolnavii hepatici cronici, in urma meselor imbelsugate de sarbatori. In medicina populara romaneasca, aceasta problema se trateaza cu jumatate de litru de moare de varza, bauta dimineata pe stomacul gol, si cu un litru de ceai de sunatoare baut pe parcursul zilei. 

Sensibilitatea la frig - prin continutul sau de vitamine si enzime, precum si datorita faptului ca mareste tensiunea arteriala, moarea de varza stimuleaza circulatia sangelui si, implicit, favorizeaza incalzirea corpului, inclusiv a extremitatilor (maini, picioare). Se consuma zilnic 1-2 pahare de moare de varza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu