IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 februarie 2017

29.Garoafa(Dianthus caryophyllus)


Această plantă perenială are frunze de un albastru-verzui şi are flori parfumate ce se menţin înflorite mult timp de-a lungul verii. Aceste "Flori ale Divinităţii" care sunt un simbol al logodnei, ţesute în ghirlande, este "părintele" garoafelor cultivate, deşi rareori o găsim disponibilă în forma ei originală.
Din fericire, petalele de la orice garoafă parfumată, după ce li s-a îndepărtat partea de la baza florii care este puţin amăruie, pot fi adăugate la salatele de fructe sau la prăjiturile cu fructe, la sandwich-uri, supe, sosuri, sau pot fi folosite pentru a face siropuri florale, oţet, lichior sau vin.
Mirosul puternic picant-dulce este folosit în săpunuri şi parfumuri. Florile de garoafe erau purtate în era Elisabetană pentru a preveni o moarte prematură prin căderea de pe schele.

Părţi folosite: petalele florilor
Utilizările magice: pentru protecţie, putere, sănătate şi vindecare, energie, puteri magice, binecuvântare. Pot fi folosite în ritualurile cu scop de protecţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu