IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 februarie 2017

30.Ghimbirul(Zingiber officinale)


Are o rădăcină aromată, o tulpină ridicată împărţită în două rânduri, frunzele sunt în formă de lance, iar florile sunt albe ca niște piroane. Rădăcina de ghimbir poate fi folosită proaspătă, uscată, murată sau conservată. Este un ingredient esenţial în mâncărurile asiatice. Cristalizat sau infuzat, suprimă greaţa. Ceaiul de ghimbir facilitează digestia şi flatulenţa, reduce febra.
Rădăcina are un efect de încălzire asupra organismului, este uşor antiseptic şi stimulează secreţiile interne. Tăiaţi aproximativ 5 centimetri din rădăcina proaspătă de ghimbir, acoperiţi-o cu o cană de apă şi se fierbeţi-o la foc mic 20 de minute, sau puneţi o linguriţă şi jumătate din rădăcină sub formă de praf într-o cană de apă şi fierbeţi tot 20 de minute. Se adaugă suc de lămâie, miere de albine şi foarte puţin ardei iute (praf sau mărunţit). Cu câteva linguriţe de rachiu/pălincă, remediul este şi mai eficient pentru răceli. Acest preparat tratează febra, răceala şi gripa. O baie sau pur şi simplu picioarele ţinute în ceai fierbinte (cât suportaţi) este de asemenea benefică. Ceaiul fără aditivi ajută la degestie, colici, diaree, gastrită. Ghimbirul uscat este luat pentru a evita răul de maşină sau răul de mare - se foloseşte aproximativ o jumătate de linguriţă de pulbere. Este bun atât pentru copii, cât şi pentru animalele de casă.
Părţi folosite: rădăcina
Utilizări magice: destul de picant, uleiul esenţial este util în sexualitate, dragoste, curaj, bani. Ghimbirul este de asemenea utilizat în vrăjile pentru succes sau pentru a asigura succesul unei operaţiuni magice. Atunci când se mănâncă ghimbir înainte de efectuarea unei vrăji, aceasta prinde putere, din moment ce a fost încălzită de ghimbir, în special ritualurile pentru dragoste.
În Pacific, locuitorii insulei Dobu folosesc destul de mult ghimbirul în ritualurile lor. Ei îl mestecă şi îl scuipă pe "locul" bolii ca să o vindece, de asemenea îl scuipă atunci când vine o furtună şi se află pe mare, pentru a o opri.
Aromoterapie: uleiul esenţial de ghimbir este utilizat în cazurile de artrită, guturai, dureri musculare, oboseală, circulaţie proastă, reumatism, entorse, tuse, sinuzită, durere în gât, diaree, colici, crampe, flatulenţă, indigestie, pierderea poftei de mâncare, greaţă, frisoane, răceală, gripă, febră, boli infecţioase, debilitate, epuizare nervoasă. Are efect de tonic, afrodisiac, stimulare, încălzire, cefalic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu