IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

15. Cuişoarele(Syzgium aromaticum)


Sunt bobocii de flori nedeschişi uscaţi la soare a unui copac dens, veşnic verde - au o puternică aromă picantă ce condimentază alimentele şi previn greaţa. Florile sunt folosite pentru a calma durerile de ochi. Uleiul esenţial de cuişoare, extras din frunze şi boboci de flori, este un puternic antiseptic pentru durerile de dinţi şi indigestie. Acesta se mai adaugă şi la cosmetice, parfumuri şi ţigări. Există şi anestezice care au la bază extract de cuişoare.
Părţi folosite: frunzele şi bobocii florilor
Utilizări magice: se folosesc pentru divinaţie, dragoste, eliberare, inspiraţie. Se ard pentru a alunga gândurile negative, pentru a-i opri pe alţii să bârfească despre tine.
Aromoterapie: uleiul esenţial de cuişoare se foloseşte în cazurile de greaţă, flatulenţă, astm, bronşită, artrită, reumatism, dureri dentare, diaree, infecţii, ca analgezic şi antiseptic; îndepărtează insectele (ţânţarii).
Calităţi cheie ale uleiului de cuişoare: tonic, stimulativ, afrodisiac, cu efecte de încălzire, reconfortant, purificator, de activare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu