IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 8 iunie 2017

Diareea



Nu este periculoasa si se vindeca usor, dar poate fi si semnalul de alarma al unor boli mai grave. Daca ea persista si este insotita de greturi, dureri de cap, colici, si daca fecalele sunt sub forma de mucus si au culoare verzuie sau mai ales urme de sange, trebuie consultat un medic. 
Iata cateva reguli eficiente, pentru diaree obisnuita: 

In primul rand se ia un purgativ puternic (1 lingura de ulei de ricin pentru un adult, o lingurita pentru un copil), urmat de putin suc de lamaie. Desi neplacut la gust, uleiul de ricin actioneaza repede si nu dauneaza organismului ca purgativele chimice. 

Se infuzeaza o lingura de miez de nuca sfaramata, in circa 500 g apa clocotita, timp de 20 de minute, apoi se strecoara. Doza: un pahar mic de vin, o data pe zi, dimineata. 

Se inmoaie paine uscata de secara in apa calda, timp de 15-20 de minute. Se bea terciul obtinut incet, in decurs de o zi. In general, se obtin rezultate in 24 de ore. 

Tinctura de pelin: 20 picaturi la 3-4 ore. Se putea prepara si cu apa (o lingurita de pelin la un pahar cu apa), fierbandu-se compozitia. Se bea lichidul cald, dupa voie. Nu se indulceste.

Daca diareea persista (fara dureri de cap si febra), urma acest tratament: se manca in timp de 24 de ore 12 mere mari, curatate si rase, cate unul la doua ore. In acest timp, nu se bea, nu se mananca nimic altceva si nici nu se iau medicamente. 

Daca diareea este produsa de o raceala, bolnavul trebuie sa stea la pat si sa bea ceaiuri calde, care sa-i produca transpiratia. Cele mai bune ceaiuri sunt cele de flori de zmeur, de tei sau de salvie. Cu cat se transpira mai mult, cu atat este mai bine. 

Daca diareea capata un caracter cronic, depasind 2 zile, poate fi util urmatorul leac: se fierbe pe foc mic o priza de praf de scoarta de stejar, intr-un pahar si jumatate de apa, timp de 10 minute. Se ia din acest lichid cate o lingura, de trei ori pe zi. 
Cei care sufereau de diaree erau sfatuiti sa aiba permanent in casa un amestec din trei linguri miez de nuca sfaramat si 1/2 l vodca. Dupa ce se lasa la cald 12 zile, se strecoara. Doza: un paharel, la primul semn de diaree. 

Doua vechi metode siberiene:

Bolnavul trebuie sa stea asezat pe o caramida infierbantata in cuptor si infasurata intr-un prosop, pana cand caramida se raceste. La nevoie, procedeul se repeta. 

Pielea care inveleste ranza gainilor, separata cu grija de cartilaj si carne, se usuca bine la soare, se piseaza si se ia de doua ori pe zi, impreuna cu mancarea. 

Pentru copii: cel mai bun medicament pentru diareea copiilor de toate varstele este zeama groasa, ramasa dupa fierberea si strecurarea prin tifon a orezului. Doza: 1/2 ceasca de lichid cald, la 2-4 ore. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu