IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

16. Coriandrul(Coriandrum sativum)


Întreaga plantă este înţepător de aromată. Seminţele de coriandru sunt un sedativ uşor ce ajută la digestie, reduce flatulenţa şi vă ajută să scăpaţi de migrene. Uleiul esenţial de coriandru, care este picant, este distilat din seminţe şi este utilizat în parfumuri şi tămâie, aromatizează unele medicamente şi pasta de dinţi, de asemenea se adaugă la uleiul de masaj pentru nevralgie facială şi pentru crampe.
Seminţele întăresc sistemul urinar. Frunzele şi seminţele sunt infuzate pentru a trata infecţii ale vezicii urinare. Ceaiul ajută şi la problemele stomacului, cum ar fi indigestia şi gazele. Puneţi 2 linguriţe de seminţe uscate la o cană de apă fiartă, lăsaţi să stea 20 de minute, şi beţi câte o cană pe zi. Seminţele sub formă de praf şi ulei sunt folosite pentru a aromatiza preparatele din plante şi sunt un bun laxativ (câte un sfert de linguriţă).
Părţi folosite: seminţe şi frunze
Utilizări magice: uleiul de coriandru funcţionează excelent în amestecurile pentru iubire şi vindecare. Seminţele sunt folosite pentru vindecare, în special a durerilor de cap, cât şi pentru relaxare, în acest scop se poartă seminţe într-un săculeţ.
Pentru a vi se activa dorinţele sexuale, adăugaţi puţin praf de seminţe de coriandru în vinul călduţ.
Aromoterapie: uleiul esenţial de coriandru este benefic în tulburările de alimentaţie, colici, diaree, dispepsie, pojar, migrene, nevralgie, infecţii generale, indigestie, gripă, reumatism, flatulenţă, nervozitate, ca stimulent analgezic.
Efecte cheie: stimulator, răcoritor, soporific (în exces), de încălzire, revitalizant, purificator, liniştitor, de comfort.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu