IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 5 martie 2017

Bolile aparatului locomotor


Dureri reumatice - O felie decupata dintr-un catel de usturoi se aplica pe locul dureros. Deasupra se pun cateva crengute de pelin proaspat. Se panseaza sau se lipeste cu leucoplast, inainte de culcare. Dimineata, usturoiul se inlatura. Daca pielea s-a iritat, locul se sterge cu tinctura de galbenele sau de tataneasa. 

Dureri lombare - Se amesteca cate un pahar de usturoi pisat si de ridiche neagra rasa pe razatoarea cu orificii mici. Se umple cu amestec un saculet de tifon si se mentine pe locul bolnav pana la senzatia de ardere a pielii. Dupa procedura, pielea se freaca cu 50 ml de ulei si se leaga cu lana tesuta sau impletita. 

Pentru frectii, se foloseste usturoi pisat, cu care se freaca locul bolnav, in sensul rotirii acelor ceasornicului, timp de 10-15 minute, in decurs de 7 zile. Concomitent cu frectiile se bea suc de usturoi, cate 10 picaturi, de 4 ori pe zi, cu lapte cald. 

Dureri de spate, migrene, tiroidoza, insomnie, balonari si constipatii 

1. Se prepara decoctul descris in reteta pentru varicoza. Se adauga 20 litri de apa calda si amestecul se toarna intr-o cada mica, unde bolnavul face baie de sezut, 10-15 minute. Se repeta de 2 ori pe zi. Temperatura apei sa fie de 32-35 grade C. 

2. In untura de gasca sau in osanza de porc, se fierb, pe un foc mic, cativa catei de usturoi si frunze de eucalipt. Se lasa sa se raceasca. Se fac frectii pe locul bolnav.

TUBERCULOZA. Se face o cura de curatare cu 500 g de usturoi. In prima zi se consuma 30 g de usturoi pisat, in 3 reprize (cate o lingurita inainte de masa), administrat cu o ceasca de moare de varza. Doza se mareste cotidian, in asa fel, ca la sfarsitul saptamanii, in timpul zilei sa fie consumate 100-150 g de usturoi. In paralel se bea si multa apa plata. Inainte de culcare, se recomanda o clisma pentru curatarea intestinelor. Cand incepe eliminarea masiva a reziduurilor, apar uneori si senzatii neplacute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu