IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 27 aprilie 2017

Suferinte ale tubului digestiv



Arsuri la stomac

Mancati migdale: Consumul a 5-10 migdale pe zi inlatura, adesea, arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin depune o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul clorhidric. De provenienta mehedinteana, reteta de vindecare a stomacului cu migdale a fost confirmata recent la un centru de cercetare din orasul Haifa (Israel) de catre profesorul Kleeberg. 
Sucul de morcovi cruzi sau cartofi (doua pahare pe zi) potoleste arsurile. 


Radacina de reglisa: fierbeti 50 de grame de radacina rasa de reglisa, intr-un litru de apa, vreme de 10 minute. Lasati sa se macereze 5-6 ore. Beti cate un pahar de trei ori pe zi, vreme de trei saptamani. Faceti o pauza de 10 zile, apoi reluati tratamentul. Atentie: reglisa e contraindicata in caz de hipertensiune. 


Aerofagie, Balonari

Carbunele vegetal: obtinut prin calcinarea materiei de origine vegetala, este un absorbant ideal, care fixeaza pe suprafata lui bacteriile, toxinele, dar mai ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale naturala. Se gaseste in farmacii, sub forma de pastile. 

Infuzie de tarhon: daca dupa ce mancati aveti dureri de stomac sau vi se umfla abdomenul, presarati pe tot ce mancati putin tarhon tocat sau, si mai bine, faceti o infuzie, pe care o beti dupa masa. Se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se lasa sa stea 10 minute. 

Vinul de angelica: intr-un litru de vin rosu natural se pun la macerat 30 g de radacina de angelica, un varf de cutit de scortisoara, un praf de nucsoara rasa, o cuisoara. Se lasa sa stea 20 de zile, apoi se strecoara si se pune in sticla. Se bea un paharel de tuica, inainte de mesele principale de peste zi. La fel de bun este si lichiorul de angelica: puneti la macerat 40 g de radacina de planta intr-un amestec de 1/3 tuica naturala de prune si 2/3 apa de izvor. Cand e gata, filtrati si adaugati 200 g de miere. 

Seminte de marar: dupa masa, preparati o infuzie dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o cana de apa, si lasati-le sa se infuzeze 10 minute. Au efect imediat. 

Roinita pentru nervosi: cand nervozitatea si anxietatea va tulbura digestia, faceti o infuzie de roinita, dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana de apa. Se lasa 10 minute. Se bea o cana, dupa mesele principale. 

Infuzie digestiva din chimen: celebru pentru combaterea gazelor la stomac si impotriva aerofagiei in general, chimenul se prepara in felul urmator: se opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o ceasca dupa fiecare masa. 


Colici intestinale

Lichior de tarhon - se prepara un sirop din 200 g zahar si 1/2 litru de apa. Dupa ce se raceste, se adauga 1/2 litru alcool de 45 de grade. In amestec se pune apoi un pumn de frunze si tulpini de tarhon. Se lasa la macerat 45 de zile. In clipa spasmelor dureroase, beti un paharel de lichior. Calmeaza si durerile menstruale. 


Digestie dificila

Vin de rozmarin: puneti 150 g de frunze proaspete de rozmarin sau 40 de grame de frunze uscate, intr-o sticla de 750 ml. Turnati deasupra vin alb (daca doriti sa fie si diuretic) sau vin rosu (pentru efect fortifiant). Inchideti sticla cu dop si lasati sa macereze continutul vreme de 15 zile, scuturand din timp in timp. Cand e gata, strecurati lichidul si puneti-l intr-o sticla curata. Se bea cate un paharel de tuica dupa mesele principale. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu