IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

joi, 27 aprilie 2017

Scolioza la copii


Astazi, tot mai multi elevi acuza probleme asemanatoare. Vin acasa cu dureri de cap, tarand dupa ei, ca sa fie "la moda", diverse genti si posete. Dupa 13 ani, aproape nici unul nu mai poarta ghiozdan - atat de necesar inca pentru sanatatea spatelui. Dr. Maria Kant din Bucuresti, secondata de fiul sau, dr. Alexandr Pautov, a initiat o colaborare cu unele inspectorate scolare de sector, in vederea cercetarii starii de sanatate a elevilor. In cadrul unui interviu acordat revistei noastre, cunoscutii terapeuti trag un semnal de alarma ce merita luat in seama.

- Ce este, mai exact, scolioza, doamna doctor?
- O deviatie laterala a coloanei vertebrale, la care deseori se adauga rotatia in plan orizontal a corpurilor vertebrale si deformarea accentuata a structurii osoase. Deviatiile pot aparea inca de la nastere si cunosc o accelerata dezvoltare pana la pubertate. E inutil sa descriem cum arata un copil cuprins de aceasta boala; in corpul lui se produc modificari dramatice si dereglari accentuate: deformarea coloanei si a toracelui, scaderea functiei plamanilor si a inimii, prabusirea psihica, uratirea etc. Durerile permanente de cap, irascibilitatea, dereglarea somnului si a concentrarii, oboseala, scaderea memoriei, durerile la maini si la picioare sunt semnele clare ca aceasta boala este pe cale sa se instaleze.
- Cine trebuie sa constate primele simptome?
- Familia si medicul scolii, dar, din pacate, acesta din urma nu mai exista decat la marile unitati scolare (un medic la trei-patru licee).
- Ce recomandari faceti dvs., ca specialisti in kiroterapie si bioenergie?
- Profilaxia bolilor coloanei sa inceapa inca din perioada dezvoltarii fatului. Dupa nastere, copilului trebuie sa i se efectueze un masaj pe spate zilnic, cum faceau bunicile noastre. De la varsta de 4 ani pana la pubertate, mamele sa tina sub observatie starea coloanei copilului, sa aiba grija sa primeasca aportul de calciu necesar. In scoala, pe cat posibil, bancile sa fie inlocuite cu scaune, ca in tarile apusene (observati in filme), spre a se evita sederea prelungita intr-o pozitie conditionata de rigiditatea bancilor. Paturile moi sa fie inlocuite cu paturi tari, mult mai sanatoase. Dintre sporturi, sa nu fie ocolite schiatul pe teren plat, jocul cu mingea, inotul.
- In cabinetul dvs. sunt practicate tratamente complexe, atat profilactice, cat si terapeutice. Care sunt acestea?
- In principal, kiroterapia, insotita de reglarea campurilor energetice care, la randul lor, sunt afectate de bolile coloanei. Profilaxia deformatiilor este eficienta mai ales la varste tinere. Cu cat varsta este mai mica, cu atat corectia deformatiilor este mai vizibila. Chiar si strabismul, manifestat la copiii mici, isi are cauza in afectiuni ale coloanei. De asemenea, torticolisul (capul intors pe o parte) si pareza sunt semne care indica, inca din perioada juvenila, un traumatism al coloanei vertebrale. In cabinetul nostru, diagnosticam si tratam toate afectiunile indicate mai sus; oferim inclusiv asistenta profilactica pentru tinerele mame si pentru parintii elevilor diagnosticati sau nu cu deformatii ale coloanei. Pastrarea sanatatii acesteia va avea efecte benefice asupra intregului organism, pentru tot restul vietii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu