IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

46.Lemnul de cedru(Cedrus libani sau Cedrus spp)


Cunoscut şi sub numele de Cedru, Copacul Vieţii. Celţii antici de pe continent utilizau uleiul de cedru pentru a conserva capetele duşmanilor luate în luptă. Uleiul esenţial de cedru este extras din subspeciile cedrului Atlas.
Cedrul galben este folosit pentru a trata tusea sângeroasă şi slăbiciunea inimii. Se fierb la foc mic 2 linguriţe de cedru la o cană de apă, timp de 20 de minute şi se bea rece, câte o lingură de la 3 până la 6 ori pe zi. Este utilizat atât intern cât şi extern ca antifungic, iar pulberea uscată de cedru este excelentă pentru picioarele atleţilor.
Părţi folosite: ramurile şi
frunzele
Utilizări magice: fumul de cedru purifică locul, casa. Mirosul se spune că sporeşte puterile psihice. Se poate fierbe în apă, miroase mult mai bine decât dacă se arde planta, face casa să miroasă a curat şi dulce. Utilizaţi cedrul pentru purificare, sănătate şi vindecare, noroc, fericire, eliberare, bani şi bogăţii, justiţie, protecţie, armonie, pace.
Aromoterapie: uleiul de cedru se utilizează în bronşită, guturai, acnee, artrită, ca diuretic, sedativ şi antiseboreic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu