IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

86.Teiul(Tilia sp.)


Are flori mici foarte parfumate şi poate fi greu de identificat deoarece acesta hibridează liber. Teiul pe care îl cunoaştem cu toţii este Tilia cordata.
DIn florile acestui tip de tei se face un ceai digestiv, tratament pentru insomnie, tensiune nervoasă şi pentru copiii obosiţi. Cea mai apreciată miere este făcută din florile de tei şi este folosită în lichioruri şi medicamente. Scoarţa interioară a copacului (ceai sau praf) tratează pietrele la rinichi, guta şi bolile coronariene.
Părţi folosite: flori, frunze, crengi, scoarţa de copac şi lemnul.
Utilizări magice: scoarţa de copac se foloseşte pentru protecţie, frunzele şi florile pentru nemurire. Crenguţe de tei se pun la uşă sau la poartă (înfipte într-o bucată de pământ) pentru protecţie, sau se cresc în grădină din acelaşi motiv.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu