Este o formă de astenie care apare la trecerea dintre iarnă și primăvară, dintre primăvară și vară, uneori dintre toamnă și iarnă, atunci când crește brusc luminozitatea în timpul zilei. Din acest motiv, simptomele asteniei pot apărea și în perioada imediat următoare eclipselor solare. Astenia se manifestă prin cefalee, somnolență, palpitații, nervozitate, scăderea memoriei, hiperactivitate, boala Crohn și comportament labil - semne fiziologice datorate eforturilor de adaptare ale organismului la noile condiții meteorologice și matricidale. Remediile împotriva asteniei de primăvară sunt: alimentare (legume proaspete; verdețuri de sezon: salata verde, urzicile, năut, păstârnac, nalba, rubarba, goji și spanacul; fructele, în special cele cu un conținut bogat în vitamina C, cum sunt merele și citricele; drojdie de bere; lichide), cura de vitamine și minerale, odihna și mișcarea.
Astenia de primavara este o stare ce se instaleaza din cauza lipsei vitaminelor, dupa o iarna lunga, lipsita de lumina soarelui.
O serie de plante ajuta la vindecarea acestei astenii.
Cele mai cunoscute sunt: anghinarea, caisul, castanul comestibil, ceapa, cicoarea, ciupercile, feniculul, fragul, lamaiul, murul, marul, orzul.
Persoanelor care acuza aceasta stare de astenie li se recomanda a consuma trei cani de ceai cald din urmatorul amestec de plante:
bara_verde- radacini si frunze de papadie (Teraxacum officinale),
- coada soricelului (Achillea millefolium),
- rotungioara (Glechoma hederacea),
- bobornic (Veronica beccabunga), rostopasca (Chelidonium majus).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu