IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 14 februarie 2017

Oboseala si tratamente


REFLEXOTERAPIA

Participa meridianul vasului guvernator cu punctul TM13 - tonifiere si punctul G36 al meridianului stomacului - tonifiere. Prin presopunctura se echilibreaza energiile YANG si YIN, prin masarea punctelor TM13 si G36. Ca si durerea, oboseala este o suferinta cunoscuta de toata lumea. Ambele sunt semnale de alarma pe care organismul le trage cind se afla in pericol, pentru a se lua masurile necesare. in timp ce durerea da de veste ca intr-o anumita regiune are loc un proces disfunctional de tesut, oboseala avertizeaza ca rezervoarele organismului se epuizeaza. Se manifesta prin dureri de cap, sau in tot corpul, scaderea atentiei, intirzierea reflexelor, scaderea randamentului in activitatile zilnice.
Oboseala apare dupa o zi normala de activitate, fara eforturi deosebite, care este fireasca si care dispare dupa 8 ore de somn. Dupa eforturi sustinute, peste limitele normale ale organismului, apare oboseala ca forma de boala, care dispare la terminarea efortului si trecerea la relaxare si odihna.

Oboseala care devine permananta si suparatoare, poate fi datorata unei boli inca nemanifestate simptomatic, cum ar fi: cancerul, tuberculoza, hepatita sau alte boli. Oboseala psihica, denumita si astenie, este tot mai frecventa astazi, datorita modului de viata stresant, a consumului de stimulente cum ar fi cafeaua, tutunul, alcoolul si unele medicamente.

Simptomele acestei astenii sunt: durerile de cap, insomnia, scaderea capacitatii de munca fizica sau intelectuala, irascibilitatea sau
apatia.


AUTOASISTENTA

- Se trece la un mod de viata mai putin stresant, se alcatuieste un program de lucru rational, intercalat cu pauze, in timpul carora se pot executa exercitii fizice usoare, relaxante. La terminarea programului se poate face un dus reconfortant. in timpul liber se recomanda plimbari in aer liber sau exercitii usoare adecvate virstei.

- Se renunta la stimulentele alimentare sau chimice, care pot deveni toxice si crea dependenta.

- Evitarea starilor conflictuale, a stresului, a eforturilor epuizante fizice sau intelectuale.

- Se recomanda plimbari in aer liber, exercitii usoare de relaxare.

- Se trece la alimentatie bazata pe fructe si legume proaspete, bogata in vitamine si minerale.

- Se fac spalari cu otet de mere, bai de sezut cu ceai din sunatoare.

- Seara, inainte de culcare, se bea cu inghitituri mici lapte cald, cu miere.

- Se beau ceaiuri din plante ca: musetel, conuri de hamei, pelin, roinita, maghiran, talpa gistii, tei, valeriana, sunatoare, tataneasa, nalba mare.

- Se fac frectii cu ulei din pin, roinita, portocal, lemn de santal, sau inhalatii in baia de aburi.

- Ca preparate naturale se recomanda paducelul si macul in capsule gelatinoase.

- Camera unde se doarme sa fie curata, bine aerisita, cu o temperatura medie, fara zgomote puternice.

- O ora de somn intre orele 20-24 este egala cu 2 ore de somn dupa ora 24.

- Se vor evita mincarurile grele, cu condimente, care se digera greu, excitantele, cafeaua, ceaiul negru, alcoolul, mai ales seara.

- Înainte de culcare se face un dus rece, sau se aplica mantaua spaniola, se fac exercitii respiratorii si de relaxare.

- Se evita a se consuma alimente care contin noradrenalina si dopamina, cu efect excitant, care intirzie adormirea.

- Se va consuma peste, orez, piine integrala, legume uscate, banane, care cresc concentratia de acid animat (precursor al serotoninei) si care stabilizeaza buna dispozitie, calmeaza somnul.

- Se evita a se consuma seara carne, oua, maioneza, condimente, paste fainoase, cartofi prajiti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu