IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

marți, 14 februarie 2017

Obezitate si tratamente


CÂTEVA CUVINTE DESPRE POST

Postul este un mijloc de eliminare a toxinelor din organism. Postul trebuie interpretat ca o abstinentã voluntarã de hranã. În timpul postului organele se odihnesc, se eliminã toxinele din organism.

Fiecare va hotãrâ ce formã de post va adopta: monodieta, dieta pe termen scurt sau lung.

MONODIETA: se caracterizeazã prin consumarea unui singur produs alimentar pe zi, iar între mese se beau ceaiuri din plante, neîndulcite.

DIETA ZERO DE SCURTÃ DURATÃ: tine 1-4 zile, trebuie consumate multe lichide, cam 2-3 l./zi, esalonat pe toatã durata zilei.

DIETA ZERO DE LUNGÃ DURATÃ: tine 1-3 sãptãmâni, sub control medical, într-un loc calm, la adãpost de stres.

Este stiut cã cei grasi nu sunt întotdeauna persoane care mãnâncã mult, ci oameni care mãnâncã si asimileazã prost, nivelul de absorbtie fiind problema principalã.

1. Reducerea poftei de mâncare este necesarã pentru a putea controla nu atât cantitatea cât mai ales calitatea alimentelor ingerate.

Pentru aceasta procedati astfel:
- înaintea meselor cu 1 orã mâncati un mãr sau un ou fiert tare, sau 50 - 100 gr. de carne fiartã, iar când urmeazã sã mâncati nu vã mai este asa foame, iare ce mâncati se digerã repede.
- Cu 1 orã înainte de masã mâncati 30 - 40 gr. de slãninã crudã.
- Se pot consuma 4 - 5 arahide, câteva linguri de iaurt, 4 - 5 bucãtele de morcov crud, 2 - 3 bucãtele de brânzã de Olanda.

2. Mâncati pe sãturate , nu tineti post ca sã slãbiti umpleti stomacul ca sã aibã suficient de lucru. Dati-i alimente pe care le poate prelucra în mod normal, în ordinea în care poate sã le primeascã, lãsându-i timp sã le prelucreze.

3. Incepeti masa întotdeauna cu putinã salatã verde, ruptã în fâsii, mestecatã bine cu putinã pâine.

4. Nu mâncati carne de porc, mezeluri, conserve, fãinoase, dulciuri.

5. Puteti mânca ficat la grãtar , derivate din lapte (iaurt, smântânã, brânzã de vaci proaspãtã , fãinã de soia, fãinã de mãlai , ulei din sâmburi de struguri, legume, varzã, telinã, ceapã crudã, sparanghel, anghinare, dovleac, mãrar, dovlecei necurãtati, spanac, morcov, pãpãdie, sfeclã rosie.Se poate mânca pâine neagrã, prãjitã, cartofi, peste, ouã (doar albusul bãtut).

TRATAMENT NATURIST

Infuzie de cretisoarã 3 cãni /zi timp de 30 de zile. Infuzie de cicoare, de coada calului, soc, fiecare câte 3 cãni / zi , suc de telinã 100 ml./zi cu 1 orã înaintea meselor.

RETETA 1: 1 kg. de pãtrunjel verde se toacã mãrunt si se fierbe în 2 l. de lapte, la foc mic, pânã rãmâne circa 1 l., se strecoarã, se consumã câte o lingurã din orã în orã pânã se terminã. În ziua respectivã nu se mãnâncã si nu se bea nimic.

RETETA 2: se curãtã 200 gr. de telinã, se taie felii subtiri, se presarã putinã sare, se lasã 15 minute. Se curãtã de coajã 200 gr. de mere, se taie felii, se toarnã peste ele sucul de la 2 lãmâi. Se amestecã telina cu merele, se aseazã în salatierã. Se adaugã 25 gr. de smântânã, se amestecã. Acest preparat va suplini prânzul unei zile. Se poate repeta de 2 - 3 ori pe sãptãmânã.

RETETA 3: curã de suc de orz verde, 3x 50 ml./zi.

RETETA 4: zilnic fructe si legume proaspete.

RETETA 5: mantaua suedezã, seara înainte de culcare, timp de 1 orã.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu