IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 18 februarie 2017

Tratament pentru bătăturile


Bătăturile sunt un mecanism natural de apărare al organismului care din cauza unor încălțăminte nepotrivite sau deteriorate sau a unui mers defectuos pielea este supusă unei greutăți sau uzuri mari. Bătăturile interdigitale pot apărea datorită presiunii exercitate de oasele falange asupra pielii din cauza încălțămintei prea strâmte. Deasemenea apar bătături și la palme muncitorilor care folosesc excesiv mâinile.

Bătăturile sunt zone de piele îngroșată, intarită, moartă. Ele sunt cauzate de presiune și frecare pe o zonă a pielii pe o perioadă mai mare de timp. Presiunea determină prin urmare moartea unor celule ale pielii și formarea unei suprafețe tari din acestea.

Bătăturile nu sunt cauzate numai de pantofi, iată și alte cauze posibile:
• șosetele cu mult elastic, licra, sintetic, etc.;
• mersul pe suprafețe dure;
• persoanele care au picioarele plate, fac mai repede bătături;
• piele sensibilă pe talpa piciorului;
• diabeticii și alte persoane cu afecțiuni circulatorii niciodată nu ar trebui să ignore apariția unei bătături.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu