IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 martie 2017

Acnee



  • Timp de 30 de zile se ia tinctura din boabe de soc. In prima zi se ia o lingurita diluata in jumatate de pahar cu apa dimineata pe stomacul gol. In a doua zi , se iau 2 lingurite,......., pana in a saptea zi cand se iau 7 lingurite si se mentine aceasta doza pana in a 30-a zi. Prepararea tincturii: se stoarce un suc din fructele de soc neajunse complet la maturitate (au culoare rosie spre violet). Sucul se combina in proportie de 1:1 cu alcool alimentar de 90°, apoi se pune in sticle mic i inchise la culoare. Preparatul are actiune de dezintoxicare extrem de puternica, favorizand vindecarea acestor boli.  
  • Acnee juvenila :Se consuma 1 litru ceai de urzica/zi. Dimineata si seara se aplica pe fata umezita otet de hrean si se lasa sa-si faca efectul 10 minute. Se clateste apoi fata cu apa calduta. Prepararea otetului de hrean: se introduce hrean ras intr-o sticla si se toarna peste el otet de fructe. Se lasa 10 zile la temperatura camerei. Se strecoara si se pastreaza la rece.  
  • Se spala tenul cu un decoct 10 minute, din 2 lingurite la 300 ml apa din amestecul de plante: tintaura, coada-calului, iedera, pelin, menta, galbenele la care se adauga 6 linguri de otet de mere dupa racire. Dupa zvantare se tamponeaza usor pielea cu tinctura de propolis 15 %. Seara, se maseaza pielea obrazului cu o crema pe baza de propolis. 
  • Se pune pasta de menta (obtinuta din frunze proaspete) pe zonele afectate si se lasa peste noapte.
  • Se prepara o alifie din : galbenele 50 gr, patlagina 50 gr, pelin 25 gr, radacina de tataneasa 25 gr. Plantele se fierb in osanza de porc 15 minute. Se lasa sa stea o zi preparatul, iar a doua zi se incalzeste in „bainmarie“ si se strecoara si se pastreaza la rece. Se ung zonele afectate.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu