IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

vineri, 3 martie 2017

Scleroza


  • Este o boala neurologica de etiologie necunoscuta, se pare virala. - Dieta cu multe cereale, mere dulci, grau incoltit, polen, catina, ginseng. - Ceaiuri amare, hepatoprotectoare. - Bai aromatice , la 37°C, timp de 20 de minute cu: coada calului, muguri de pin, levantica, busuioc, tei, amestecate in parti egale. - Masajul partilor afectate cu tinctura de tataneasa si ulei de sunatoare. Coloana vertebrala va fi masata cu ulei de musetel.
  • Cura cu ulei de seminte de in, timp de 21 de zile. Se iau 7 linguri/zi, apoi doza de intretinere 2 linguri/zi.
  • Coada-soricelului actioneaza asupra maduvei spinarii determinand formarea de noi celule in sange. Are efecte bune si in paralizii si in leucemii. Se beau doua cani de ceai pe zi, inghititura cu inghititura (infuzie dintr-o lingurita de planta la cana 10 minute). Se fac bai de sezut (una pe zi - seara inainte de culcare) si se unge coloana vertebrala dimineata cu tinctura de coada-soricelului, iar seara se face masarea ei cu alifie de coada soricelului. • Baia de sezut: 100 gr de coada-soricelului se pun de dimineata pana seara in apa rece; inainte de baie, se incalzeste pana la punctul de fierbere, se strecoara si se adauga peste apa din lighean. • Tinctura de coada-soricelului: se umple o sticla pana la gat cu flori de coadasoricelului. Se toarna deasupra rachiu de fructe sau vodca de 38-40°. Se lasa 14 zile la soare, dupa care se strecoara. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa. • Alifie de coada-soricelului: 90 gr unt nesarat sau osanza curata de porc se pun pe foc intr-o cratita. Se adauga 15 inflorescente de coada-soricelului bine maruntite si se lasa sa se caleasca putin, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se trage vasul deoparte si se lasa pana a doua zi. In ziua urmatoare se reancalzeste usor si se ia de pe foc. Se strecoara printr-un tifon si se pune in borcane, care se pastreaza in frigider.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu