IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 2 aprilie 2017

Guta



Este o afectiune dureroasa, de natura reumatica, deseori ereditara. Este agravata de consumarea alcoolului si a hranei necorespunzatoare, de temperaturile ridicate din timpul verii. Durerea este resimtita in special la degetele mari de la picioare, dar si in gambe.


Dieta alimentara. O hrana corespunzatoare este lucrul cel mai important. Alcoolul, in special cel provenit din struguri, trebuie exclus, precum si condimentele.

Fasolea, spanacul, macrisul trebuie si ele eliminate, zaharul se inlocuieste cu mierea, iar carnea, grasimea si alimentele bogate in amidon trebuie evitate complet. Se recomanda doar carnea de vaca fiarta. Este interzis consumul carnii de vitel, miel si porc, ca si ficatul, inima, rinichii. Orice aliment care provoaca aciditate in urina trebuie evitat.

Sunt recomandate produsele lactate, in special laptele batut si iaurtul, precum si fructele si legumele radacinoase ca: morcovi, sfecla si napi. Cartofii trebuie evitati. Se recomanda consumarea agriselor, capsunilor si lamailor.


Terapia cu intepaturi de albine. In Rusia, era considerata ca metoda de exceptie. Acum se aplica in toata lumea, inclusiv in Romania.


Alifie de unt. Untul proaspat este amestecat pe un foc slab. Cand incepe sa fiarba, se indeparteaza de pe foc, se ia spuma si se adauga o cantitate egala de vin. Lasati apoi compozitia sa scada. Ceea ce ramane este cea mai buna alifie pentru guta. Se aplica pe partea afectata.


Infuzie cu floarea-soarelui. Tulpina si frunzele florii-soarelui se oparesc cu vodca clocotita. Vodca nu trebuie sa fie tare. Se dilueaza cu apa calda, cam la taria de 20 de grade. Se pun comprese in timpul noptii.


Pudra din frunze de mac. Frunzele de mac uscate sunt pisate si aplicate pe comprese umede, in regiunea afectata. Se leaga usor. Numai frunzele de mac salbatic (care produc opium) sunt folosite. Nicidecum cele de mac de gradina, cultivat.

Remedii vechi, siberiene. Toti bolnavii de guta sunt sfatuiti sa poarte ciorapi de lana inmuiati in solutie de ceapa. Se pun 6-8 felii de ceapa taiata, la 3-4 litri de apa. Se fierbe timp de 30 de minute. Se strecoara si in aceasta apa se inmoaie ciorapii, fara a fi apoi clatiti. Ciorapii trebuie sa fie curati. Se spala si se clatesc in mod normal, apoi se introduc in preparatul mentionat mai sus pentru 10 minute si se usuca fara a mai fi clatiti. Tratamentul a dat rezultate neasteptate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu