* Masca pentru fata. Strugurii curata bine pielea, o hidrateaza si intaresc capilarele. Cateva bobite albe se taie in jumatati si se sterge pielea fetei si a gatului cu ele. Dupa 15-20 de minute, fata se spala cu apa rece.
* Pilozitate. Bunicile noastre incercau sa stopeze cresterea excesiva a parului pe fata, frecand pielea cu suc de agurida.
Frunzele de vita-de-vie sunt un adevarat izvor de sanatate. Bine spalate, zdrobite cu sucitorul si aplicate pe frunte, in strat de cate doua, trei, combat durerile de cap. La fel, zdrobite si aplicate direct pe arsuri, calmeaza usturimea si ajuta la vindecarea mai rapida a zonei afectate.
Infuzia din frunze de vita-de-vie combate insomnia. Se recomanda ca frunzele sa fie culese cat sunt inca foarte tinere, de un verde intens, stralucitor. Se spala bine, se lasa la scurs si se usuca, la umbra, in strat subtire. Sunt uscate si pot fi depozitate pentru iarna, in pungi de hartie sau de panza, atunci cand se sparg intre degete cu un mic zgomot.
Pentru tenul obosit, se poate face o masca tonifianta folosind bobite de struguri foarte bine spalate si zdrobite. Apoi, cu un tampon de vata se umezeste pielea fetei. Dupa cateva minute, te clatesti cu foarte multa apa calduta.
Lacrima vitei de vie, o seva de primavara, se recomanda, cate o lingurta, dimineata, in litiazele biliare si renale. La tara, femeile folosesc acest lichid si pentru limpezirea vederii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu