Gustul cald, condimentat al frunzei acestei populare plante, combină usturoiul, roșiile, vinetele cu câteva feluri de mâncăruri italienești. Aromele uleiului esenţial condimentează lichioruri, săpunuri și parfumuri. Inhalat, uleiul esenţial de busuioc reimprospătează mintea și stimulează simţul mirosului distrus de o infecţie virală. Infuzia de busuioc ameliorează durerile de stomac și gazele. Are o reputaţie bine cunoscută în cazul avorturilor, poate ajuta la expulzarea placentei. Planta mai este folosită pentru răceli și gripă, constipaţie, vărsături, dureri de cap și crampe menstruale. Fierbeţi 2 linguriţe într-o cană cu apă timp de 20 de minute - consumaţi până la o cană și jumătate pe zi.
Părţi folosite: frunzele și tulpina
Utilizări magice: Prin arderea busuiocului se exorcizează negativitatea din casă. Pentru a face o curăţare completă a casei și a dumneavoastră, se presară puţin busuioc în fiecare colţ al fiecărei încăperi a casei și se adaugă la apa de baie. Busuiocul este folosit pentru a "repara" certurile dintre iubiţi și aduce noroc de casă nouă. Mirosul de busuioc ajută la evitarea conflictelor majore.
Busuiocul este folosit și în ritualurile de exorcizare și în baia ritualică. Se presară puţin praf de busuioc în zona inimii pentru a susţine fidelitatea.
Aromoterapie: bronșită, oboseală, răceli, pierderi de concentrare, migrene, gută, dureri, mușcături de insecte, tuse, insomnie, anxietate, depresie, boli infecţioase, restaurativ, tonic, antidepresiv, răcoritor, înălţător, fortifiant, purificator, excelent în cazul stupefiantelor consumate în exces.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu