IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

6. Asafetida (Ferula asafoetida)


Plantă din familia pătrunjelului, denumită și guma împuţită (are un miros foarte puternic, pregnant, foarte asemănător cu cel de usturoi). Guma picantă este extrasă din rădăcina principală prin crestarea plantei la nivelul solului. A fost un condimet foarte bine cunoscut în timpul romanilor. Studiile efectuate sugerează că planta este un foarte bun anticoagulant și scade tensiunea arterială. Este folosită pentru a trata boli de stomac, precum gripa intestinală, gazele și balonarea. Atunci când gătiţi fasole, adăugaţi un vârf de cuţit.
De asemenea, planta este indicată în cazurile de candida. A fost folosită cu succes și pentru astm, bronșită, tuse convulsivă, și datorită proprietăţilor antispastice, este o plantă bună pentru colici la copii (nou-născuţii ar trebui să-l ia din laptele matern).
Planta are un gust destul de ciudat și cam neplăcut, motiv pentru care poate fi consumat sub formă de capsule.
Părţi folosite: rășina de pe rădăcină
Utilizări magice: folosită pentru vise profetice, deposesie și protecţie. Purtată într-o punguţă în jurul gâtului, alungă bolile și relele de toate tipurile. Se adaugă un căţel de usturoi pentru a spori efectul. Este o plantă clasic folosită în ritualurile de exorcizare și purificare. Folosiţi-l la curăţirea spaţiului și deschiderea spaţiului sacru - fumigaţii. Deși este o plantă foarte puternică, are de asemenea un miros cam neplăcut pentru unii, și uneori e suficient doar puţin miros pentru a provoca vomă. Folosiţi cu grijă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu