IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 1 februarie 2017

5. Acacia(Acacia senegal)


Acacia senegal este un mic acacia foios mai cunoscut sub numele Rudrasksha, Acacia de cauciuc, Copac arabic de cauciuc, Copac senegalez de cauciuc. Este originar din zona semideșertică a Africii sub Sahara, ca și din Oman, Pakistan și nord-vestul Indiei. Copacii din această specie cresc între 5–12 m, cu un trunchi în diametru de până la 30 cm.
Cunoscută și sub numele de gumă arabică, gumă senegal sau gumă acacia de mestecat, este produsă de un copac care crește în Africa de Nord. Speciile de acacia care produc guma arabică și guma acacică sunt atât de apropiate între ele încât pot fi folosite una în locul celeilalte.
Părţi folosite: flori,frunze, tulpini, rădăcini, rășini, scoarţa de copac, seminţe și uleiuri esenţiale
Utilizări magice (plante și uleiuri) - Se ard ca ofrande pe altar sau pentru purificare; ajută la amplificarea puterilor psihice, meditaţie, dragoste platonică, conștientizare psihică, purificare, sursă de inspiraţie, înţelepciune, viziuni, protecţie, vise profetice, spiritualitate, bani. O crenguţă deasupra patului protejează de energiile potrivnice.
Cauciucul este folosit pentru tratarea pielii inflamate. Este folosit ca astringent, fiind bun în tratarea sângerării, bronșitei și a unor infecții ale tractului respirator.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu