IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

39.Inul(Linum usitatissimum)


Numit şi seminţe de in. Plantă anuală, are o tulpină subţire cu frunze liniare verzi, cu flori frumoase, albastre şi netede, şi cu seminţe uleioase maro.
O linguriţă de seminţe se pune într-un litru de apă şi se pune la fiert la foc mic până scade la jumătate de litru. Lichidul obţinut se strecoară şi se bea în doze de un sfert de cană de mai multe ori pe zi (până terminaţi cantitatea) - pentru constipaţie, dureri de gât ulcerate şi ca expectorant.
Pentru a elimina calculii biliari se ia câte 1 ½ -2 linguri de ulei de in şi vă întindeţi pe partea stângă timp de jumătate de oră. Seminţele întregi (aproximativ 2 linguri) pot fi luate cu multă apă pentru constipaţie, urmate de prune afumate sau suc de prune. Seminţele de in fierte se adaugă la câţiva morcovi proaspeţi raşi, se amestecă şi se încălzeşte pentru a face o cataplasmă pentru reumatism şi umflături.
Părţi folosite: seminţe
Utilizări magice: copiii de 7 ani care aleargă sau dansează într-un câmp cu in se spune ccă vor fi foarte frumoşi la maturitate. Nou-născuţii sunt puşi să doarmă într-un câmp de in din aceleaşi motive. Florile albastre sunt purtate pentru a proteja de vrăjitorii. Se presară seminţe de in atunci când se efectuează ritualuri de vindecare sau se pun în amestecurile de vindecare. Se utilizează pentru protecţie, conştientizare, bani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu