IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

40.Ilexul(Ilex aquifolium)


I se mai spune în popor ilice. Este un copac sacru folosit pentru decorarea la venirea solstiţiului de iarnă. Frunzele se usucă şi sunt folosite ca ceai pentru febră, bronşită, probleme cu vezica urinară şi gută. Puneţi aproximativ 15 grame de frunze tăiate în apă fiartă şi lăsaţi să stea timp de 20 de minute - se bea o cană pe zi. Sucul de frunze proaspete este util în icter, se ia câte o lingură pe zi.
Atenţie: fructele sunt otrăvitoare!
Părţi folosite: frunzele
Utilizări magice: este cunoscută ca plantă pentru protecţie. Se foloseşte pentru a respinge animalele nedorite şi spiritele. Nou-născuţii se stropesc cu apa în care această plantă a fost înmuiată, mai ales dacă este lăsată peste noapte la lumina lunii pline, pentru a-i menţine fericiţi şi în condiţii de siguranţă. Ilexul simbolizează dorinţa de a permite spiritelor naturii să împartă locuinţa cu oamenii în timpul sezonului rece.
Plantată lângă casă, această plantă respinge vrăjile negative. Un săculeţ cu frunze şi fructe purtat de către un bărbat îi măreşte capacitatea de a atrage femeile. De asemenea se poartă pentru a aduce noroc. Este folosit pentru putere şi protecţie.
Într-o seară de vineri după miezul nopţii, fără să faceţi vreun zgomot, culegeţi 9 frunze de ilice, de preferinţă de la o plantă fără spini. Împachetaţi-le într-o pânză albă făcând 9 noduri pentru a împreuna cele 2 capete ale pânzei. Puneţi pânza cu frunzele sub pernă, şi visele vor deveni realitate.
Cândva demult, coroniţele tradiţionale pentru mire şi mireasă erau făcute din această plantă (o plantă de sex masculin) şi iederă (o plantă de sex feminin), iar pentru decorarea altarului erau folosite tot aceste 2 plante.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu