IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

miercuri, 8 februarie 2017

41.Iedera(Hedera helix)


O plantă cunoscută încă din vechime, despre care grecii credeau că tratează intoxicaţiile - frunzele sale toxice sunt folosite ca şi cataplasme pentru a calma nevralgiile, reumatismul şi sciatica, de asemenea sunt folosite într-o tinctură pentru durerile de dinţi şi tusea convulsivă.
Frunzele de iederă reduc febra, expulzează viermii şi, sub formă de comprese, reduc celulita. Ele conţin saponine şi făcute soluţie concentrată, dau o culoare mai închisă părului, înnegresc mătasea şi taftaua. Frunzele de iederă ucid unele amibe, ciuperci şi moluşte.
Nuieluşele fragede de iederă sunt fierte la foc mic şi se adăugă extrasul în unguente pentru a vindeca arsurile solare. Frunzele de asemenea sunt folosite pentru spălături în cazul infecţiilor vaginale.
Pe plan extern, iedera este folosită în cataplasme pentru a calma nervii, durerile tendoanelor, pentru a vindeca ulcerele, glandele extinse, furunculii şi abcesele.
Părţi folosite: crengile şi frunzele
Utilizări magice: are legătură cu solstiţiul de iarnă când este folosit pentru decorare. Iedera oferă protecţie atunci când creşte pe lângă casă. Este echivalată cu fidelitatea şi este împletită în coroniţele de flori pentru nuntă. Se foloseşte în ritualuri pentru a lega norocul, dragostea şi fidelitatea persoanei de a celui care face ritualul. Este purtată de femei pentru a avea noroc în general şi din aceleaşi motive, este purtată şi de mirese.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu