IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

50.Lămâia verde(Citrus limetta)


Un copac mic, veşnic verde, cu o înălţime ce poate ajunge până la 3-4 metri, cu spini rigizi şi ascuţiţi, frunze ovale netede şi flori mici albe. Fructul amar este de culoare verde pal, aproape jumătate din dimensiunile unei lămâi. Uleiul esenţial de "lime" este extras din coaja fructelor.
Părţi folosite: coaja de lămâie verde se foloseşte în ritualurile de purificare şi protecţie. De asemenea coaja este utilizată în amestecurile de dragoste şi arsă pentru miros.
Aromoterapie: uleiul esenţial de lime (lămâie verde) este antireumatic, antiscorbutic, antiseptic, antiviral, aperitiv, bactericid, febrifug, tonic. Se utilizează pentru acnee, anemie, unghii casante, furuncule, degerături, bătături, tăieturi, piele grasă, herpes, înţepături de insecte, ulceraţii ale gurii, pete, negi, artrită, celulită, hipertensiune arterrială, hemoragii nazale, obezitate, circulaţie deficitară, reumatism, astm, bronşită, guturai, dispepsie, răceli, febră, gripă, infecţii ale gâtului şi alte infecţii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu