IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

49.Liliacul(Syringia vulgaris)


Este un arbust cu frunze căzătoare, un arbust rămuros cu frunze în formă de inimă şi flori mici primăvăratice, de diferite culori. Parfumul este extras din flori şi este folosit în scop comercial. Cândva demult, florile erau folosite pentru a trata febra. Dacă este inhalat prea profund, mireasma puternică a florilor poate provoca greaţă.
În limbajul florilor, liliacul simbolizează emoţiile primei iubiri.
Părţi folosite: florile
Utilizări magice: florile de liliac alungă răul prin plantarea plantei sau presărarea de flori. Florile proaspete de liliac pot fi plasate într-o casă bântuită pentru a fi "curăţată" de spirite. De asemenea planta este folosită pentru pace, clarviziune, divinaţie, creativitate, fericire, armonie, exorcism, de protecţie, conştientizare psihică, reîncarnare.
Aromoterapie: uleiul esenţial de liliac este folosit pentru a trezi intuiţia, evocă memoria, aduce pace şi armonie. Este menţionat în mai multe texte referitoare la alungarea fantomelor sau exorcizare, sau este folosit pentru protecţia împotriva spiritelor. Folosit doar extern pentru odorizarea mediului ambiant si eliminarea mirosurilor neplacute din încăperi. Efect antistres, relaxant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu