IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

48.Lămâiul(Citrus limon)


Fructul, sucul şi coaja de lămâie aromatizează mâncărurile şi băuturile şi sunt o sursă bogată de vitamina C. Uleiul esenţial de lămâie extras din coaja de lămâie parfumează mâncărurile, produsele cosmetice şi parfumurile. Uleiul esenţial extras din seminţele de lămâie este folosit în săpunuri.
Părţi folosite: fructul, uleirile esenţiale
Utilizări magice: se poartă ulei de lămâie diluat în timpul lunii pline, pentru a te acorda cu energiile sale. Se foloseşte în uleiurile de vindecare şi purificare.
Aromoterapie: uleiul esenţial de lămâie se utilizează în acnee, anemie, pentru unghii fragile, degerături, bătături, tăieturi, piele grasă, herpes, înţepături de insecte, ulceraţii bucale, infecţii ale gâtului, artrită, celulită, hipertensiune arterială, obezitate, circulaţie slabă, varice, reumatism, astm, bronşită, guturai, dispepsie, răceală, gripă, febră, infecţii.
Calităţi cheie: stimulent, calmant, efect de purificare, consolidare, răcoritor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu