IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

59.Menta(Mentha spicata, sativa, aquatica şi altele)


Cele mai multe tipuri de mentă sunt plante cu rădăcini târâtoare care hibridează cu uşurinţă, producătoare de variaţii infinite. Tulpinile sunt ramificate, iar frunzele şi florile sunt aromatice. Toate tipurile de mentă sunt stimulente, ajută la digestie şi reduc flatulenţa. Aromatizează bomboane, băuturi, ţigări, medicamente şi paste de dinţi.
Infuzia de mentă este utilizată pentru diaree şi pentru a reduce fluxul menstruaţiei. Este un tratament clasic folosit pentru răceli şi gripă, mai ales dacă este amestecat cu flori de soc, însă fiţi atenţi că acest remediu vă face să transpiraţi şi trebuie să aveţi grijă să vă acoperiţi bine cu o pătură destul de groasă.
Probleme ale stomacului pot fi tratate cu mentă, flori de soc şi coada-şoricelului - se folosesc sub formă de infuzie, 2 linguriţe de amestec la o cană de apă fiartă - se lasă să se infuzeze 20 de minute şi se bea în doze de un sfert de ceaşcă. Ceaiul de mentă uşurează colicile şi depresiile. Durerile de urechi pot fi calmate atunci când se pun în ureche câteva picături de suc proaspăt de mentă sau câteva picături de ulei esenţial de mentă. Câteva picături de ulei esenţial puse în apă, aplicate cu o cârpă, ajută în cazul arsurilor şi a mâncărimilor, a arsurilor de soare.
Ceaiul de mentă cu miere de albine calmează durerile de gât. Un remediu clasic rece, care va debloca sinusurile este - 2 picături de ulei esenţial de mentă, 2 de ulei esenţial de eucalipt şi sucul de la o jumătate de lămâie într-o cană de apă fierbinte. Mixul este mai întâi inhalat şi băut când este cald, nu fierbinte. Atenţie: nu folosiţi mai mult de 2 picături, în orice moment, şi nu consumaţi mai mult de 2 căni pe zi a amestecului de mai sus. Dozele mai mari pot fi toxice pentru rinichi.
Părţi folosite: partea aeriană a plantei.
Utilizări magice: menta se pune în casă în diferite locuri ca plantă de protecţie. Aparţine sferei Venus şi a fost foarte mult timp folosită în poţiuni şi amestecuri de vindecare. Frunzele proaspete se freacă de-a lungul capului se spune că ajută la calmarea durerilor de cap. Atunci când planta este purtată la încheietura mâinii asigură persoana care o poartă că nu va fi bolnavă. Frunzele sale de un verde luminos şi cu un miros răcoros a dus la utilizarea sa în ritualurile pentru bani şi prosperitate.
Menta proaspătă pusă pe altar va chema spiritele bune ca ajutor în ritualuri, mai ales în cele de vindecare. Arsă ca şi tămâia, curăţa casa sau locul pentru ritualuri. Menta este utilizată pentru protecţie, vindecare, prosperitate, noroc, bogăţii, călătorii.
Aromoterapie: uleiul esenţial de mentă se utilizează în cazurile de acnee, dermatită, impetigo (boală de piele contagioasă manifestată prin apariţia unor băşicuţe seroase şi purulente care se sparg), scabie, dureri de dinţi, nevralgie, dureri musculare, palpitaţii, astm, bronşită, sinuzită, colici, tuse cu spasme, crampe, dispepsie, flatulenţă, greaţă, răceală, gripă, febră, leşin, dureri de cap, oboseală mentală, migrene, stres, halenă şi în alifiile împotriva insectelor.
Calităţi cheie: răcoritor, restaurativ, tonic, cefalic, afrodisiac, stimulent mental.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu