IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

sâmbătă, 11 februarie 2017

58.Menta de bergamotă(Mentha piperita citrata)


Această plantă este uneori confundată cu portocalul amărui (Citrus bergamia). Acest tip de mentă are frunze subţiri şi netede, iar florile sunt purpurii. În plin soare împrăştie un miros puternic de citrice şi întreaga plantă are o nuanţă purpurie. La umbră are o culoare arămie. Folosiţi-o ca o plantă aromatică în amestecuri sau pentru a face băuturi îndulcite cu miere. Aroma nu este chiar atât de indicată pentru gătit.
Părţi folosite: frunzele şi uleiurile esenţiale
Utilizări magice: frunzele de menta citrată sau bergamotă sunt strecurate în portofele sau în genţi pentru a atrage banii. Frunzele proaspete sunt de asemenea frecate de bani înainte de a-i cheltui pentru a se asigura întoarcerea lor. Mai mult, frunzele sunt folosite în ritualurile pentru succes şi pentru vrăji.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu