IMPORTANT

Medicnaturist.blogspot.ro nu își propune sa diagnosticheze sau sa trateze nimic, articolele publicate având caracter informațional. Pentru orice problema de sănătate va rugam consultații un medic specialist.

ATENTIE!

Conținutul articolelor este doar cu caracter informativ și nu poate înlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.

duminică, 12 februarie 2017

70.Pelinul(Artemisia vulgaris)


Cunoscut şi sub numele de tutunul marinarilor, iarba vrăjitoarelor, bătrânul, sau sub numele de absint, este o plantă aromatică perenă. Lemnul său este o alegere bună pentru baghete şi obiecte necesare în ritualuri. Planta are frunze verzi de mărimi medii, pe partea interioară sunt argintii, iar bucheţelele de flori sunt de un roşu-brun.
Este o planta magica si sacra pentru zeitatile lunii. Daca planta este ingerata, este otravitoare.
Pelinul amar este o planta folosita pentru a aroma vermutul si binecunoscuta bautura interzisa - absintul. O infuzie din frunze si vârfurile înflorite este un tonic pentru sistemul digestiv, ficat, vezica biliara si sânge, reducând inflamatiile si curatând impuritatile. Planta trateaza febra, expulzeaza viermii si reduce toxicitatea intoxicarii cu plumb. Pelinul actioneaza ca un factor de descurajare a insectelor daunatoare.
Frunzele si florile sunt folosite în infuzii usoare pentru a ajuta la digestie, flatulenta si în arsurile la stomac. Pelinul îmbunatateste circulatia sângelui si stimuleaza ficatul. Utilizati o lingura de planta la o cana de apa fierbinte si lasati 20 de minute - se bea câte un sfert de cana de 4 ori pe zi, sau se poate administra sub forma de tinctura, între 8-10 picaturi adaugate în apa, de 3 ori pe zi. Cataplasmele din frunze si flori calmeaza vânataile si entorsele. Uleiul de pelin amelioreaza artrita.
Atentie! Este toxic în doze mari!! Uleiul esential de pelin este folosit numai pentru uz extern!! Utilizarea prelungita a pelinului poate provoca leziuni nervoase!!
Planta este un clasic remediu pentru simptomele premenstruale şi se utilizează sub formă de ceai sau adăugat în apa de baie. Se folosesc 2 linguriţe de plantă la o cană de apă fiartă şi se lasă timp de 20 de minute. Se consumă câte un sfert de cană de 4 ori pe zi. Se face o baie foarte bună pentru picioarele obosite. De asemenea planta ajută la digestie şi la curăţarea ficatului.
Pelinul este un bun agent care reduce fluxul menstrual, mai ales atunci când este combinat cu busuiocul cerbilor (mentha pulegium), cohosh albastru sau rădăcină de angelică. Planta este utilă în epilepsie, paralizie, isterie şi febră.
Când este pusă printre haine, planta respinge moliile.
Părţi folosite: Frunze, flori şi tulpina.
Utilizări magice: lemnul de pelin se arde alături de lemnul de santal în timpul ritualurilor şi o infuzie de pelin îndulcită cu miere de albine se bea înainte de ritualul de divinaţie. Infuzia de pelin este folosită pentru a curăţa cristalele şi oglinzile magice.
În China este agăţat deasupra uşilor pentru protecţie. De asemenea pelinul este purtat pentru a creşte dorinţele sexuale şi fertilitatea, pentru a preveni durerile de spate şi pentru a vindeca diferite boli şi nebunia. Plasat lângă pat, ajută la realizarea proiecţiei astrale.
Se spune că protejează de oboseală în călătorii, de insolaţie, animale sălbatice şi spirite rele. se spune ca mirosul de pelin îmbunatateste puterile psihice. Se arde alaturi de alte mirosuri pentru divinatii si profetii, în mod special este benefic atunci când este combinat cu pelinul negru. Tinut la oglinda retrovizoare, pelinul protejeaza de accidente pe drumurile periculoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu